søndag 18. mai 2014

Specialized på Sognsvann med Test the Best!

I dag arrangerte Specialized test-dag ved Sognsvann i Oslo hvor man kunne prøvesykle toppmodellene, både MTB og landevei, helt gratis! Opplegget heter "Test the Best" og administreres av et eget team fra Specialized som reiser rundt med en diger tilhenger full av toppsykler. På de enkelte lokasjonene kommer også representanter fra lokale distributører - og i dag var det f.eks. ansatte fra bl.a. Velo City (nye sykkelbutikken på Lysaker), Milslukeren og Bull Ski & Kajakk. Men opplegget er helt uforpliktende og det var bare å ta med legitimasjon, pedaler/sko, og sykle i vei!

Jeg tok på meg "riktig" trøye! ;-)
I dag var nok mange av Oslos landeveismosjonister slitne etter å ha syklet Nordmarka Rundt, for det var få landeveistestere - iallefall mens jeg var der. Nesten litt synd å se et såpass fantastisk gratistilbud med toppsykler på rekke og rad som ikke ble skikkelig utnyttet! Vil på det sterkeste anbefale alle å notere seg dette i kalenderen neste gang de er i Oslo. De drar forøvrig videre til Drøbak i morgen (kl 15-18 den 19. mai) - så for de som er i nærheten bør ta en tur bort. Sjekk Specialized Nordic sin Facebook side for info.


Ola Kjøren tester en Stumpjumper FSR


Kjørens egne S-Sworks Stumpjumper hard-tail. Flott ramme synes nå jeg :)

Prøvesyklet Roubaix og Epic terrengsykkel

Jeg benyttet selv anledningen til å teste Roubaix landeveissykkelen. Denne var jeg veldig keen på å teste primært pga skivebremsene. Og ettersom denne er bygd for å kunne tåle de verste brosteinene i Arenberg-skogen så tok jeg likesågodt denne inn i marka på grusveier, og tok også turen inn på noe grovere grus med litt steiner også! Overhodet ingen problem å sykle på grus med - og merkbart mer behagelig enn min superstive Tarmac ramme. Det er jo også utrolig digg med skivebremser på landeveissykkel. I dag var det tørt, og i regnvær vil det være enda større forskjell fra v-brems til skivebrems, men selv i dagens finvær merket jeg stor forskjell. Man har ganske enkelt mer kontroll på bremsekraften. Skivebremser kommer nok på alle landeveissykler en dag tipper jeg. Om det ikke hadde vært at man ikke vil kunne bruke i aktive ritt så hadde jeg ikke vært i tvil om dette ved neste sykkelkjøp.

Roubaix rammen bygd for å ta støt fra underlaget

Seks på terningen for skivebremser - digg!

Den andre sykkelen jeg prøvde var en Epic fulldempet. Denne tør jeg nesten ikke gi noen mening om ettersom jeg definitivt ikke føler meg kvalifisert til det. Ola Kjøren danset lett opp en steinrøys på sin sykkel mens han skjulte et gjesp imens jeg stresset jeg noe verre bare å komme opp, noe som inkluderte en fot i bakken et par ganger... og med mine landeveissko var ikke det helt ideelt heller! ;) Ned bakken etterpå igjen var derimot en enkel sak på denne sykkelen!

Pro med landeveissko på sti-sykkel...

Sikkert det bredeste styret jeg har testet - ganske uvant

Pen sak


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: