tirsdag 18. februar 2014

Vintersyklingen nærmer seg slutten!... Puh!...

I forrige uke forsøkte jeg å få til en superuke på treningsfronten og hadde en ambisjon om å få til noe i nærheten av Brian Toone (en manisk treningsnarkoman supermosjonist i USA som snitter over 30t i uken med full jobb, kone og tre barn...). Men med mye drittvær ble fasiten bare 14 timer utesykling... altså under halvparten av en normaluke for mr. Toone - riktignok i snø, is, slaps og regn...Trøsten var at jeg var ekstremt sliten i på søndag kveld - så ifølge kroppen så var det en bra uke.

Kjenner at jeg gleder meg til våren nå... det har i det minste begynt å bli litt lysere nå - så vi får glede oss over det enn så lenge..

Ellers har det vært en hektisk periode og det er en del ting jeg hadde tenkt å skrive om som jeg ganske enkelt ikke fikk tid til. Bl.a. har jeg en del råvideo fra sykling på Hafjell i juleferien som jeg aldri rakk å redigere - her er iallefall en liten smakebit under. Dette er fra en morgensykkeltur fra Hafjelltoppen ned til Øyer og hele veien opp igjen til Pellestova - en sammenhengende stigning på ca 800 høydemeter. Fikk flere "hva i all-verden!"-blikk fra langrennsløpere ved Pellestova...
Her hjemme har det blitt mye trening opp og ned bakken Steinshøgda, som er en fin vinterbakke fordi den er ganske lang og har en brukbar gang/sykkelvei hvor man er trygg for utålmodige råkjørere. Det er riktignok ikke adskilt gang- og sykkelfelt, og det til tross for at det er mer enn nok plass til det. For å "løse problemet" har det derfor blitt satt opp et par skilt som oppfordrer syklistene til å vise hensyn til fotgjengere ved å redusere farten.

Aye aye! Yes sir!
I forrige uke så var jeg på vei nedover da en eldre mann stiller seg opp midt i gang- og sykkelfeltet med armene ut til hver side for å få meg til å stoppe helt opp.. samtalen forløp seg slik:

Jeg: "Ja ja - jeg ser deg!"
Han: "Dust!"

Han mente åpenbart at jeg burde sykle på veien og ikke på hans gangfelt... Så ved neste nedkjøring gjorde jeg nettopp dette. Da legger en svart Toyota landcruiser seg på bakhjulet mitt (jeg ligger i ca 50kmt, og fartsgrensen er 60) en liten stund før føreren gjør en forbikjøring som er så tett at det bare er noen få centimeter mellom min venstre arm og hans speil...

Ingen er fornøyd... så ved neste nedkjøring la jeg meg inn på sykkel- og gangfeltet igjen...  Snart er det vår. Snart er det vår. Snart er det vår!!!!! :-)


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: