tirsdag 11. februar 2014

Hva skal sykkelkomputeren vise?

Jeg tester to forskjellige GPS'er om dagen som jeg skal skrive litt om: Den ene er Garmin Forerunner 910xt som forsåvidt begynner å bli en eldre modell men som fortsatt er svært god - og den andre er en liten Bryton Rider 20E sykkelkomputer (en nett GPS med lang batteritid). Disse kommer jeg tilbake til, men i denne forbindelse har jeg måttet stille inn hvilke data som skal vise under trening og det gikk opp for meg at dette er noe jeg har tenkt på ganske mange ganger tidligere og kanskje interessent for noen andre som ønsker litt inputs. Og om noen har noen tips eller egen set-up de har lyst til å dele så er det interessent å se.

Vær obs på at dette er litt avhengig om man har tilleggsutstyr eller ikke (som watt og kadens-måler) og det er også svært store personlige preferanser. Jeg liker forøvrig å ha menyer på engelsk av gammel vane - det har jeg på alle andre gadgets også (mobil, pc, etc).

Om jeg skal kategorisere hvilken informasjon jeg synes er viktig å ha på hovedskjermen, så er det omtrent slik:

  1. Må ha data: Tid syklet, puls, distanse, tid på døgnet
  2. Nyttig data: Hastighet, høyde over havet (elevation), stigningsprosent, temperatur
  3. Kjekt å vite, men ikke viktig under selve turen: Antall høydemeter klatret, gjennomsnittsfart, snittpuls
I tillegg så har jeg en ekstra skjerm som har lap-informasjon. Denne bruker jeg igrunn bare av-og-til - enten om jeg kjører intervaller på tid eller om jeg sykler en runde flere ganger og er nysgjerrig på sammenlignbare lap-tider. Her bytter jeg bare ut "tid syklet totalt" til "lap tid", "total distanse" til "lap distanse" også liker jeg å se snittfart for lap'en også, men det er mer kjekt-å-vite info.


Når det gjelder "høyde over havet" (elevation) så er det et datapunkt jeg har blitt mer-og-mer avhengig av de siste årene og er ekstremt nyttig når man sykler bakker eller fjell man ikke kjenner fra før. Om man har på forhånd sjekket hvilken høyde fjellet har er det veldig informativt å følge med på denne for å vite hvor mye man til en hver tid har igjen til topps.

Her er hovedskjermen på EDGE 510. Her er det forsåvidt plass til to datapunkter til, men jeg liker å ha litt ekstra plass til tid og hastighet.

Side 1

Her er lap-skjermen på EDGE 510:


Side 2, men lap-info


Her er hovedskjermen på Forerunner'en (har bare 4 data). Forerunner 305 er en ganske gammel modell nå, men fungerer helt supert - kanskje den beste, og mest allsidige, enheten jeg har eid. Den har alle de funksjoner jeg trenger og har vist seg å være fantastisk god kvalitet. Jeg liker å bruke denne på vinteren ettersom jeg tidligere har hatt litt batteriproblemer på EDGE-serien når de eksponeres mot veldig kaldt vær (og er montert på styret, Forerunner'en er på håndleddet og blir dermed ikke så kald).
Og lap-skjermen på Forerunner 305:
Noen andre som mener de har et bedre oppsett så er det interessent å se! :)
Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: