søndag 28. februar 2016

Våren er her! Med div utstyr!

For en fantastisk helg! Tørre asfaltveier, solskinn, piggfrie dekk, og en ivrig smilende syklist på sykkelen! Jeg var i Kristiansand på en mini-vinterferie, og benyttet anledningen til å få noen nydelige turer på cx'en. Og for første gang i år byttet jeg over til dekkene som opprinnelig fulgte med sykkelen - et sett med 28mm Continental GP4000s II... Det er jammen motiverende å kjenne at sykkelen ruller nesten av seg selv igjen etter noen måneder med piggdekk!

Jeg benyttet naturligvis anledningen til å sykle de tre bakkene i Klatrekongen Kristiansand - og kan konstatere at de lokale heltene ikke helt har våknet fra vinterdvalen enda! Nå har de iallefall et sett med tider de kan ha gleden av å banke i stykker når de også finner fra sommerdekkene!

På vei opp bakke nr3: Urdalen
I tillegg til å være en strålende helg som gir varsel om enda bedre tider som er i anmarsj, har jeg litt diverse nytt utstyr som jeg synes er verdt en kommentar - og liten anbefaling faktisk! (Har kjøpt alt selv - ingen skjult agenda her.)

Gopro Hero4 Session - veldig hendig liten sak
Jeg tror jeg bare kaller den "Session"... Og for de som har fulgt litt med har denne fått litt blandet kritikk fordi bildekvaliteten er marginalt dårligere enn på de vanlige Hero4 kameraene. Dette er nok også grunnen til at Session har blitt redusert i pris, og man kan nå kjøpe disse for ca 2000kr. Det synes jeg var en grei deal, og har nå testet den i en liten uke på diverse turer. Uten å gå inn i for mye detaljer så er jeg iallefall veldig fornøyd med den - hovedsakelig fordi det er så liten og anonym - men også fordi den er såpass enkel i bruk. Den har to hovedfunksjoner: Trykk på knappen en gang for å filme, eller hold inne knappen lenge (3s) for å ta time-lapse bilder. Bildekvalitet er bra nok i massevis for mitt bruk, og prisen er nå ganske konkurransedyktig for dette hendige lille kameraet! Sånn ser det ut på sykkelen (har en K-Edge Garmin/Gopro combo mount):

Ganske "anonym" ifht en del andre kameraer

På K-Edge combo mount

For å gi litt inntrykk av video fra den har jeg lagt opp et par små snutter fra helgen under. Dette var på default innstilling 1080p med 30 bilder i sekundet:
Uvex Active Varia Shield solbriller
Disse Uvex solbrillene kjøpte jeg sammen med cx'en fra Canyon (de var på salg)... De er nok ikke de kuleste brillene utseendemessig akkurat, men de har Photochromic billeglass som endrer seg ifht hvor lyst det er ute. Andre produsenter har også lignende glass, inkl Oakley som har til toppselgeren Radarlock, men de er stort sett en del dyrere enn disse Uvex brillene. Jeg trengte noe til vintersykling hvor lysforholdene kan endre seg veldig mye, og var mindre opptatt av kulhetsfaktoren..

Uvex-briller med Photochromic glass

Etter et par måneder i bruk så må jeg si at disse brillene er helt fantastiske til vintersykling! I skumring så er de nesten helt blanke, men i sterk sollys (som f.eks. på bildet øverst i dette innlegget) så blir de automatisk mørke. Flere ganger de siste par ukene har jeg syklet fra jobb i full dagslys, men så har solen gått ned på treningsøkten hjemover, og jeg har rett og slett ikke tenkt på at brillene har endret seg underveis! Godt mulig at andre solbriller med photochromic glass er like bra, eller bedre, men disse har iallefall fungert utrolig bra så langt. De er også ekstremt lette, så jeg tipper de fungerer bra til andre aktiviteter som løping og langrenn.

Barmitts... Kan ikke nevnes for ofte.
Disse har jeg skrevet om tidligere, minst en gang... Men det må bare gjentas: Blir du ofte kald på hendene på vinteren så kjøp deg et sett. XXL har også en billigvariant som jeg vet har en del fornøyde brukere også. Barmitts er ganske enkelt den sikreste måten å holde varmen på hendene. Og skal man være seriøs med vintersykling så kan man ikke ta risikoen på å bli kald på hender (og føtter..)... Da gidder man tilslutt ikke mer.

Barmitts - tegnet på en erfaren vintersyklist

Billigtrøye fra Wiggle!
Som på øverste bildet igjen - og også den under her - så testet jeg en ny langermet sykkeltrøye i helgen. En Dhb Roubaix trøye fra Wiggle.com. Denne kjøpte jeg på salg for 280kr (den koster mer nå igjen), og med transport på 60kr, kom totalprisen på under tollgrensen på 350kr til Norge, og ble dermed en av de rimeligste trøyene jeg noensinne har kjøpt. Litt dårlig bilde under kanskje, men personlig synes jeg den er skikkelig fin - litt tykkere enn vanlig, til vår/høst sykling - og for å ikke bli kald i helgen (2-6 grader) så tok jeg en langermet undertrøye med vindtett front som ble helt perfekt.

Dhb Roubaix langermet trøye in-action
Jeg har også tidligere kjøpt en annen trøye og en sykkelbukse fra Wiggle sitt dhb-klessortiment, og det er naturligvis ikke på nivå med dyre merker, men sett i lys av prisen så er det utrolig bra value-for-money. Følg litt med på salgene (som denne trøya) så kan man kjøpe enkeltplagg med leveranse til Norge som kommer under den nye tollgrensen!

NB: Kommentarfeltene her på siden er avsluttet pga at det ble stadig overlappende diskusjoner på Google+, embed'ed Facebook-kommentarer, på Facebook gruppen, og bloggens eget kommentarfelt... Fremover vil kommentarer/diskusjoner skje på Facebooksiden til bloggen slik at alt samles på ett sted. Facebooksiden finnes på facebook.com/martinssykkelblogg  Husk å like (og også dele om interessent nok) innlegget på Facebook - da vil fremtidig innlegg komme automatisk opp i din Facebook activity feed.