søndag 7. februar 2016

Drikk vann!

Velkommen til min slankeblogg.

Det viser seg at å gå ned i vekt ikke bare er bra for din power-to-weight ratio, men du kan visstnok leve 10-15 år lengre også. Kall det en bonus. Ja såfremt du ikke dør av akutt hjerteflimmer pga overtrening. For å få dette til så leter mange etter en quick-fix. Man orker jo ikke det alt det styret med livsstilsendring til sunt og balansert kosthold og mer trening... Kan ikke noen bare finne opp en pille man kan ta, liksom? Vel, om jeg skal gi ett råd som jeg virkelig har fått troen på - og som er det nærmeste man kommer en quick-fix - så er det følgende:

Drikk vann.

Så banalt enkelt. Drikk vann.... Eureka, ikke sant?

For meg så fungerer det iallefall. Det innebærer bl.a. å slutte å kjøpe følgende produkter: Sportsdrikke, brus, øl, vin, melk, saft, og alt annet som ikke er vann egentlig. Og med vann så mener jeg ikke at du skal gå i butikken og kjøpe overpriset flaskevann. Springvannet er helt utmerket.

Det beste vannet er ikke langt unna
Noen eksempler:

1) Du skal spise middag? Drikk vann.
2) Du skal ut og trene? Drikk vann.
3) Du skal kose deg foran tv'n? Drikk vann.
4) Du er tørst? Drikk vann.

Det er nok mulig at det ikke er alt vannet du må drikke som gjør at du går ned i vekt, men snarere alt det du drikker i dag som ikke er vann! Og jeg mener ikke at du skal drikke vann bare for å drikke vann. Du skal drikke det fordi du er tørst, eller fordi du hadde tenkt å drikke noe annet. Tørstfølelsen er den beste indikator her.

Nå tenker du kanskje at jeg MÅ ha en øl på fredagskveld til tacoene! Eller at jeg MÅ jo ha brus når jeg skal se på fem-mila! Men, du må faktisk ikke det. For det finnes et fantastisk godt alternativ: Vann! I den grad man skal tillate seg unntak så vil mitt tips være te og kaffe. Men da skal de være uten melk og uten søtning - mao. bare vann med brunfarge. Forøvrig er dette med å drikke lav-kalori drikke som cola zero og kaffe med Aspartame (søtning) ikke så smart... Man lurer kroppen til å tro at nå skal den få kalorier og holder sultfølelsen gående... Det finnes et meget mye bedre alternativ!... Vann.

Ellers har jeg i min iver etter å øke watt og redusere kroppsvekt gått til innkjøp av en svært avansert baderomsvekt! En Garmin Index Smart Scale, hvor, etter at man har satt den opp, man bare veier seg, og resultatene (vekt, bmi, fettprosent, mm) automatisk logges via wifi/nett til Garmin Connect! Har bare hatt den i en dag så langt, men ganske kul sak. I den grad man kan kalle en baderomsvekt kul.

Garmin Index Smart Scale
Jeg "fant" denne etter å ha lest DC Rainmakers review av den. Den dyreste baderomsvekten jeg noen gang har hatt, men uten tvil den mest teknologisk avanserte!

2 kommentarer:

  1. Hvis en ønsker å ha smak i vannet kan en bruke sitron, lime, eple, agurk, ja, egentlig ka som helst. Hiv det i en mugge i kjøleskapet så har du kaldt forfriskende vann med et hint av smak.

    SvarSlett
  2. Jeg bruker en Sodastream maskin for å lage kullsyreholdig vann som et alterativ til rent springvann. Smaker friskere. Bruk bare rent vann uten noe annet oppi. En kan evt av og til ha oppi sitronsaft, eller egentlig hva som helst etterpå for hvis man vil skeie ut. Blander av og til med fruktholdig brus eller juice også, for virkelig å skeie ut!! CO2 patronbytte koster 100,- på Elkjøp og holder til ca. 50 liter = 2 kr/liter.

    SvarSlett