torsdag 17. oktober 2013

Børsens 8-timers (B-8) 2013

Høstens lengste kveldstur på terrengsykkel i marka er unnagjort! Dette årlige arrangementet til Børsen er en 8-timers sykkeltur rundt Nordmarka med start ved Oslo Børs kl 16:00 - og man er tilslutt hjemme igjen ved ca midnatt. I år var det 12 treningsnarkomane selvpinere som ble med i hovedfeltet inkludert undertegnede. I tillegg så var det 2 syklister som synes det var hyggeligere å sykle for seg selv et stykke lenger bak - sannsynligvis for å kunne få fullt utbytte av Nordmarka-by-night uten for mye forstyrrende sosial hygge - så om man inkluderer disse to var vi totalt 14 pers!

Det kuleste navnet på et illegalt sykkelarrangement
Min umiddelbare reaksjon da vi møtte opp ved Oslo Børs var at så å si hele gruppen var byttet ut med nye ansikter siden fjorårets arrangement... At B-8 appellerer til så få, og at det er nesten ingen av de som er med det ene året som orker å være med året etterpå, er jo ganske merkelig?... Det er da knapt noe like forfriskende som en liten 8-timers treningsøkt i bekmørket i Nordmarka over myrer, sleipe steiner og røtter etter en lang og hard dag på jobb!? De gode nyhetene er at det bare er ett år til neste B-8 - så til de som feiget ut i år er det bare å glede seg til B-8 2014.

Klare for å få avkastning på investeringene i sykkelutstyr
Om det var en ting jeg lærte fra fjorårets tur så er det at (i B-8) om du ikke henger med gruppa - så er de andre raskt borte og du må sykle hjem alene. I fjor mistet jeg gruppa etter ca 4 timer (og syklet 4t hjem alene i mørket = 8t) - men i år satte Christian (generalformann i blodsmak.no) ny rekord og mistet gruppa etter halvannet minutt. Til tross for dette syklet han hele runden! Om jeg har regnet riktig så betyr det at han "syklet hjem" i 7 timer, 58min og 30 sekund.

Christian gleder seg til halvannet minutt i hovedfeltet
Da vi oppdaget at Christian var borte fra gruppen (ca 5 timer inn i Nordmarka) var vi forsåvidt ikke veldig bekymret - dette fordi han hadde vist fram batteriet (til lykten sin) ved Oslo Børs (typ "Jeg har større batteri enn deg."). Selv om man aldri ønsker å skryte for mye av andres utstyr, så skal jeg innrømme at dette var rett-og-slett imponerende! Dimensjonert for B-24!

Is that a bømb? Neida - et batteri!
En ulempe av å være generalformann i en stor sportsklubb som blodmak.no, og samtidig være tildekket med klubbreklame, er at om trafikklyset ved Byporten lyser oransj, og det står en rumener klar for å krysse til den andre siden av gaten og forsøke lykken der istedenfor, så må man stoppe opp for å være et godt forbilde for klubben man representerer! Når man da tilslutt får grønt lys så ligger man 2 minutt bak hovedfeltet (omtrent samme tidsdifferanse som skiller vinnerne i 3-ukers etapperitt) og må "sykle hjem" alene... Til neste år Christian! Da rekker du kaffe og skolebrød ved Damtjern!

Resten av turen gikk overraskende smertefritt: Ingen gikk på trynet, det ble syklet lite feil, og været var tørt og fint. Pga dette lå feltet en periode godt foran skjema til å være på matstasjonen ved Damtjern kl 21, og Børsen ga derfor ordre om at noen måtte punktere for at B-8 ikke skulle bli til B-7 - hvorpå hele fire mann passet på å punktere etter hverandre (jeg var med og tok ansvar her). Vi var dermed tilbake til det ordinære B-8 skjemaet.

Effektiv sykling og langt foran skjemaet.
Matstasjonen ved Damtjern ble en svært positiv opplevelse. Her hadde Børsen iverksatt sitt familiære støtteapparat til å lage bål, koke kaffe og kakao, bake skolebrød, kjøpe inn coca-cola og skjololade, samt bidra med hyggelig small-talk til slitne syklister. Om det skal kåres en vinner fra i går stemmer jeg på støtteapparatet! :-)

Varme. Varme!!!
Ila de siste timene av turen ble det gradvis mindre prat og gradvis mer hjemlengsel. Med en gradestokk som ikke inneholdt særlig mange varmegrader så var det ganske behagelig å ta en varm dusj ved hjemkost!

Jeg tok en del video fra turen også. Faktisk sitter jeg på flere timer Gopro materiale som viser blinkende lys i nattemørket. Mulig det kan bli en spennende film av det en dag. Vi får se.

Jaja - vel overstått - og ser frem til neste år allerede! :-)

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: