tirsdag 19. april 2016

Bilkrigen: Vi spør kommentarfeltet!

Det er et sikkert vårtegn at tabloidene spyr ut ferske historier om det høye konfliktnivået mellom syklister og bilister. Og om man lurer på om det virkelig er så ille som journalistene vil ha det til, så er det bare å ta en kikk på kommentarfeltet... Når man leser gjennom her skjønner man at hovedartikkelen stort sett er en svært diplomatisk og vennligstilt fremstilling av det en del bilister egentlig mener!

Sykkelhatere finnes forsåvidt i de fleste land, og nylig ble Philip Gilbert først sneiet av en bilist, før han havnet i et basketak hvor han fikk brukket en finger. I etterkant viste det seg at Gilbert hadde en pepperspray på baklomma som han brukte i oppgjøret, og han risikeres nå å straffes for å bruke denne ettersom den er ulovlig. (I motsetning til å sneie syklister med en to-tonns drapsmaskin, som tydeligvis er fullt lovlig - og det i stort sett i alle land...)

Gilbert under lupen for å forsøke å forsvare seg fra en bilpsykopat

Tilsvarende psykopatiske eksoshoder finner man godt representert i kommentarfeltene til de ovennevnte vårartiklene om det høye konfliktnivået. Og for å gi et lite innblikk i hva slags holdninger folk synes er helt naturlig å fronte åpent på Internett har jeg rasket sammen noen eksempler (som jammen ikke tok lang tid å finne heller...). For å gi det litt sammenheng så illustrerer jeg det her med noen innledende spørsmål:

--------------------------------------------------------------------------------------

Kjartan min venn - når det er trange og farlige sykkelfelt, som f.eks. ned Kirkeveien, legger jeg meg av-og-til ut i veien. Det er vel ok?


... og hva synes du om jeg velger veien istedenfor en kombinert gang- og sykkelvei?


Hilde, det går rykter om bilister som både sneier syklister, spruter spyleveske, og viser fingeren!? Kan dette stemme?


Hvordan kan vi løse dette? Hva skal vi gjøre da Stein Rikard?


Men Thor, er dette bare syklistene sin feil? Er det ikke noen dårlig bilførere også?


Frank, du som er lastebilsjåfør og sikkert passerer tusenvis av syklister i året - hva synes du?



--------------------------------------------------------------------------------------


Og disse menneskene kjører rundt på norske veier og passerer sikkert haugevis av syklister hver dag....  Hmmm... kanskje ikke så rart allikevel at Philip Gilbert trener med pepperspray på baklomma?...




1 kommentar:

  1. Filosofen Peter Wessel Zappfe hadde ikke pepperspray. Men som syklist var han lei av ensidige drapsforsøk, og syklet alltid med steiner i lommen http://www.budstikka.no/kultur/kultur/derfor-syklet-han-med-steiner-i-lommen/s/2-2.310-1.8498300

    SvarSlett