søndag 3. april 2016

Årets første ritt: Oslofjord Grand Opening. Med video!

Det føles nesten som en liten evighet siden jeg var med på et sykkelritt ettersom jeg hadde akillesproblemet mesteparten av fjorårets sykkelsesong. Siste ritt jeg var med på tror jeg var Søgne Grand Prix i juli 2015. Ekstra spennende var det derfor å stille til start i helgen i håp om at treningen i vinter har gitt resultater!

Oslofjord Grand Opening er et nytt ritt i år - og et to-dagers arrangement med gateritt på lørdagen og vanlig fellesstart på søndagen. De hadde gjort det geniale med å ha start og mål inne i hallen på Oslofjord Convention Centre - og her passerte vi også innendørs for hver runde både lørdag og søndag. Dermed kunne tilskuere og støtteapparat (mest det siste) sitte innendørs og følge med på storskjerm (de hadde kamera i løypa) mens de ble underholdt av speaker - og rope heiarop når rytterne passerte! Stor kudos til arrangørene her - dette var et strålende konsept og vel gjennomført arrangement! En skikkelig nyvinning som jeg tipper kommer til å trekke mange flere deltagere neste gang når ivrige syklister får øynene opp for hva de har gått glipp av! (Særlig ettersom alternativene stort sett er et par skikkelig gamle travere av noen ritt som ikke har fornyet seg på ørten år).

Oslofjord G.O har en rekke juniorklasser i tillegg til rankingritt for elite samt masterklasser. Delvis pga litt laber deltagelse i Master, men også med et ønske om å få testet meg skikkelig, meldte jeg med derfor på i rankingrittet.

Lørdagen var det gateritt - også kjent som kriteriumsritt, som typisk har en runde på 1-2km som kjøres i 45-60min. Jeg har vært med noen få ganger før og visste at det kom til å være ekstremt høy intensitet og fart. Dessverre var jeg, og min makker fra Sagene IF Sykkel, litt sløve før start ettersom vi var ute og kikket på løypa, og var dermed noen av de siste til å stille opp til start. Notis til senere: ALDRI start et gateritt bakerst! Særlig ikke ett med så mange krappe svinger!

Starten går! Jeg nesten helt bakerst... æsj
Gaterittet startet, som gateritt pleier å gjøre, med nærmest full spurt fra start. Med hele syv 90-graders svinger på runden var det nesten umulig å kjøre seg opp, og jeg tror faktisk ingen av de bakerste, meg inkludert, klarte å komme opp og henge med den tetgruppen på 10-13 mann som etterhvert forsvant - fra meg i runde 3-4. Jeg kom meg etterhvert inn i en ok gruppe, hvor jeg klarte å bite meg fast. Jeg filmet fra sykkelen - så her er de første 20-minuttene av rittet for å gi litt inntrykk. (Merk at Bob Marley vel ikke har noe spesiell relevans her, men det var det jeg fant i farten!)

Best i HD of course:

Dagens (søndag) fellesstart var en "vanlig" fellesstart - som bestod av en større runde på 27km i småkupert Vestfold-veier som de diverse klassene skulle kjøre et ulikt antall ganger. Dette er jo supersmart, for da kan alle sykle samme løype, og i tillegg så passerer man start/mål (inne igjen!) til langing og heiarop. Min klasse kjørte 5 runder på tilsammen 137km.

Fem grader og regn sa værmeldingen. Og det ble det også. Jeg hadde bl.a. lange hansker, skoovertrekk, vest, lange knær mm., og var litt overrasket at flere stilte til start med kortbukse uten hansker! Flere sleit såpass mye med kulde, inkludert IAM-proffen vår Sondre Holst-Enger, at flere brøyt nettopp fordi de ble såpass kalde. Holst-Enger gjorde iallefall det... Ikke veldig profft spør du meg! ;-) Ja så fikk jeg glede av god rutine av å sykle i drittvær - og jeg hang med tetgruppen helt til mål. Etter et litt urealistisk forsøk på et rykk litt før mål, kom jeg bakerst av denne gjengen men var bra fornøyd. Totalt for rittet (lørdag og søndag) ble jeg nr 8 - som er vel godkjent for en 42-åring med 105-gir. Marius Westgaard fra Asker CK vant min klasse. Alle resultater på eqtiming.no.

Det var så dårlig vær i dag at det ikke ble noe bilder/video - og jeg var mest opptatt av å komme meg avgårde for å rekke innspurten på Flanderen Rundt, men vedlegger bilde av Sagene sykkeltrøya (vesten nederst)... den blir nok aldri helt hvit igjen..

Gjørme og veisprut de-luxe i dag

Digg at sykkelsesongen er skikkelig igang, og godt å kjenne at kroppen er i brukbart slag. Fortsatt tidlig også.


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: