fredag 23. oktober 2015

Vær en Easy Rider i helgen!

I åpningsscenen av filmen Easy Rider fra 1969 kikker Peter Fonda en siste gang på klokken sin før han kaster den i veikanten og dundrer avgårde på motorsykkelen (it's a chopper baby) sammen med Dennis Hopper!

Her er klippet:Han kobler seg løs fra hverdagslivets stemplingsur, kalendere, avtaler, og annet "mas". Han skal kjøre motorsykkel og skal være helt fri! (Og litt Wild også).

Om denne filmen hadde blitt lagd i 2015 så hadde det ikke vært en klokke, men en Apple iPhone 6, eller tilsvarende smarttelefon. Han hadde måttet frigjøre seg ikke bare fra stemplingsuret, men også fra innkommende telefonanrop, epost, sms, og alle pushmeldingene fra sosiale medier...

Den moderne hverdag er en kontinuerlig klasebombe av informasjon og kommunikasjon. Og opp i det hele tenker kanskje man ikke like mye... man rekker det ganske enkelt ikke. Man får ikke fri til å organisere alle inntrykkene. Du tenker ikke når du scroller feed'en på Facebook eller Instagram... du bare samler på informasjon. Til å være menneskehetens mest informerte generasjon med enorm margin så tar vi ikke nok tid til å ta et steg tilbake, koble av, og bearbeide.

Og om man ikke nødvendigvis skal tenke så mye, er det nok like viktig å bare koble av. Jeg lurer på om jeg hadde blitt gal om jeg ikke hadde kunnet fått friheten på sykkelsetet noen timer i løpet av uken. Jeg tenker derfor er jeg, og for å tenke så sykler jeg.. Med andre ord så sykler jeg og derfor er jeg!


jeg sykler, derfor er jeg

Ok, så trenger du kanskje ikke gå helt bokstavelig til verks med å kaste smarttelefonen i grøfta. Men skru av alle meldinger/lyd i det minste så du kan få fri noen timer og nyte frisk luft, koble av, og/eller tenke litt.

Værmeldingen til helgen er strålende - og nå på høsten trenger vi alle noen timer frihet.

God helg!


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: