søndag 8. februar 2015

Våren og Paris-Roubaix Challenge nærmer seg

Jeg har meldt meg på tur-utgaven av Paris-Roubaix som går av stabelen 11 april - dagen før Sir Bradley Wiggins har ambisjon om å vinne proff-utgaven som det siste han gjør i Team Sky! Turrittet (ved navn Challenge) er en noe forkortet løype (bare 170km... proffene sykler 253km), men mosjonistene får også ta del i gleden av å oppleve smertene som flere ti-talls kilometer med grov brostein forårsaker ettersom de beste (verste?) brosteinspartiene er i denne delen av løypa!

Over 50km med dette... (c) le Figaro
Alle proffene sykler naturligvis på pariserdekk (fin artikkel hos CylingTips her om type dekk og dekktrykk i proffeltet). Kort oppsummert så sykler de med 30mm parisere og ca 65-70psi trykk. Men jeg kjøper ikke pariserhjul til ett ritt - så tenkte å klare meg med mine clinch'ere (blir alu treingshjula faktisk... risikerer ikke godhjula!).

For å kunne sykle med lavere dekktrykk, som er visstnok svært viktig for å kunne sykle bedre og mer komfortabelt over brostein, har jeg kjøpt 28mm dekk sammen med noen slanger som har slim inni! Disse slangene skal være ekstremt punkteringssikre ettersom slimet umiddelbart tetter små hull som måtte oppstå, som snake-bites.

Slime smart tube! Noe slimete greier! ;)

Og i dag (8 februar) så tok jeg en test-tur på landeveissykkelen med dette oppsettet! Er vel ikke for tidlig å begynne å teste utstyret! ;)

Hmmm... det ser LITT glatt ut...
Var litt usikker på om 28mm ville passe greit i ramma, men det viste seg å ikke være noe som helst problem. Faktisk fortsatt god plass - kanskje mulig med 30mm på Allez'en?


Fortsatt god klaring med 28mm dekk

Testturen i dag var litt glatt her og der, men veldig behagelig å sykle med 60psi i bakdekket! Jeg punkterte ikke - til tross for at jeg syklet over plata ved Oslo S og fikk med meg fem hundre meter med brostein på Karl Johan! Nå skal det sies at politiet har jagd bort de fleste narkomane, samt deres sprøytespisser, til andre gater, og at brosteinene på Karl Johan er som motorvei å regne når sammenlignet med Arenberg skogen. Men en fin liten test - ser lovende ut!

Fikk også svippet opp til Grefsenkollen og satt årsbeste tid opp der! Litt juks uten piggdekk i februar, men jammen var det ikke sinnssykt deilig å innbille seg at våren har ankommet!


Racer opp Grefsenkollen 8 feb!


2 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hei Martin.
  flott og inforik blogg du har her.
  Ser vi har sykkel til felles her.
  Jeg blogger selv om sykklin.
  Her er bloggen min: http://sor-nett.no

  SvarSlett