onsdag 4. februar 2015

Skilt langs Tour de Finans

Følger opp min forrige bildeserie langs "Tour de Finans" med noen bilder av skilt langs ruta som jeg har blitt oppmerksomme på den siste tiden.

Jeg skal innrømme at jeg stort sett ikke følger mye med på skilt satt opp for syklister. Et par ganger har jeg forsøkt å finne fram ved å følge rute-skiltingen (de små brune skiltene man kan lese om man sykler under 10kmt), men erfaringene fra dette har vært ganske dårlige..


Rett ved Maxbo på Vækerø ser det ut som et fortau med fortauskant mm., men det er skiltet som kombinert gang- og sykkelvei vestover...

... men på samme stolpe er det skiltet som "Gangvei" den andre retningen. Hvilket skilt skal man tro på?

Bestumkilen rett før Sjølyst Marina: To interessente skilt her: At "Kjøring til Sjølystveien" er tillatt er underlig ettersom dette er en gang- og sykkelvei... Er det lov å kjøre bil her? Det nederste skiltet med fartsgrense er vel i utgangspunktet ulovlig satt opp og ikke et offisielt skilt - det er også direkte feil at det er fartsgrense på 25kmt. Om noen satte opp et 60-skilt på E18 hadde det nok ikke tatt lang tid før Vegvesenet fjernet det.. men her lar de det henge.

Bestumkilen rett før Sjølyst marina: Kan også leses som "Syklister gjør feil hele tiden". Også litt forvirrende fordi det gir inntrykk av at biler har lov til å kjøre her, men det har de vel ikke??

Starten av Frognerstranda: Hvilke biler??? Igjen - her har da ikke biler lov til å kjøre!? Synes det er et litt provoserende skilt ettersom det gir inntrykk av at dette er syklistens ansvar - jeg har til gode å se noen slike skilt satt opp for bilister.. Dette er omtrent som å sette opp et skilt med "Har syklisten oppdaget deg?" på en fire felts motorvei hvor det er ulovlig å sykle.

Frognerstranda: At Frognerstranda er skiltet som kombinert gang- og sykkelvei lurer jeg på om kan værer feil skilting? Ettersom dette er adskilt fortau og sykkelvei så burde det da hatt to separate skilt på hver side med henholdsvis sykkelvei og gangveiskilt. Det er vel ikke meningen at fotgjengere skal rusle rundt på sykkelveien her?

Gjerdestrekket langs Filipstad: Her stikker det stolper ut i den kombinerte gang- og sykkelveien. Jeg har syklet en del her i mørket i januar, og når man sykler østover med lys fra bilene som kommer i mot i ansiktet så kommer disse stolpene raskt og refleksskiltene er alt for dårlige. Disse er såpass farlige at de burde skiltet vesentlig bedre eller vært opplyste.

Rett før Aker Brygge: La først merke til denne nå. Pga anleggsområde så skal man benytte "alternativ rute"...

... eneste "alternative sykkelrute" jeg kan se (stiplet rød linje) her er at man skal/kan sykle en omvei på Munkedamsveien under/rundt konserthuset for å komme til Rådhusplassen. Så man satte opp dette svære skiltet for å informere om denne ene alternative ekstrarunden? Munkedamsveien er heller ikke tilrettelagt for sykling og er svært trafikkert så jeg har også vanskelig for å forstå at dette kan være en bedre/tryggere/raskere enn Dokkveien - selv om Dokkveien er ille nok. Skiltet fremstår mer som et alibi på at man bryr seg om syklistene i perioden hvor det er anleggsarb ifm nye nasjonalbibiloteket enn at man har gjort noe reelt tiltak for å sikre tryggheten til de syklende. 
Aker Brygge: Det mangler ikke på ressurser når man skal sette opp svære elektroniske sykkeltellere. Symbolpolitikk på sitt beste.


4 kommentarer:

 1. http://www.osloby.no/nyheter/sykkelpatruljen/Hva-er-feil-pa-dette-bildet-7749262.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for den linken. "Vil vurdere å fjerne det.." sier han... det burde vel være en selvfølge etter å ha lest den artikkelen. Fristende å stikke ned å skru det av selv! ;)

   Ellers er det interessent at han sier at det er skilt hvor det står at biler ikke kan kjøre inn på denne sykkelstien - det kikket jeg faktisk etter i dag og kunne ikke se noen, så da er de i tilfelle ikke veldig synlige. Skal se etter igjen imorgen!

   Slett
  2. Det skulle være unødvendig med skilt som sier at det ikke er lov å kjøre, så lenge det er skiltet som sykkelvei, gang- og sykkelvei, eller gangvei. Det er ikke lov å kjøre slike steder. Men litt for mange respekterer ikke skilt, og slett ikke syklister. Det bør settes opp fysiske hindringer, slk at bilister ikke kan kjøre inn her.

   Slett
  3. Ja det er nok sperringer som må. Jeg kikket igjen i dag ved starten av Frognerstranda (når man kommer fra byen) og kan ikke se at det er noe skilt som eksplisitt forbyr bilkjøring inn der slik representanten fra Vegvesenet hevder i artikkelen over.

   Slett