onsdag 25. februar 2015

Nytt 105 Shimano-gruppesett på Cervelo'en! Den blir som ny!

Hva bedre kveldsprosjekt enn å skru på et splitter nytt gruppesett med Shimano 105 på min gamle Cervelo S2 fra 2009?

Dette startet i fjor sommer da jeg knakk girhendelen til bakgiret på Cervelo'en. Grunnen til at jeg i det hele tatt syklet på denne gamle damen var fordi Tarmac'en min var i Oslo og jeg var på hytte i Lillesand hvor Cerveloen også var. Uansett så knakk den lille hendelen som man bruker til å gire bakgiret med så jeg tenkte at jeg fikk kjøpe en ny girhendel..

En enslig girhendeldings på Insta

Etter litt søk på noen diverse nettbutikker oppdaget jeg at en ny høyre girhendel (som var kompatibel med min Stram Red 10-delt) kostet minimum tusen kroner... Faktisk koster en enkelt Sram Red front-skifter (riktignok 11-delt) ca 2700kr!!.. Og de rimeligste Sram frontskifterne altså ca tusen kr. Etter litt diverse søk på bruktforumer (bl.a. sykkelbørsen på Facebook) konkluderte jeg at det gadd jeg ikke betale for en enkeltkomponent til en gammel sykkel.

Men! Så oppdaget jeg at man kunne et komplett Shimano gruppesett på Wiggle til 2643kr med levering til min søster i England! Hun kunne jo ta det med til jul og gi det til meg som gave! Da ble det enda billigere! ;-)

(Merk at prisen da var en del billigere enn nå fordi de hadde et ekstraordinært "Shimano Sale". I tillegg så har valuta gått feil vei... i skrivende stund er det ca 900kr dyrere fra Wiggle med lev. i London.... )

Litt dyrere nå... var på 2643 rett før jul. Valuta sannsynligvis...

At det skal koste 2600kr for to frontskiftere, to gir, frontskifter, bakskifter, kassett, kjede, samt nye wire'e og strømper er ganske enkelt latterlig billig i forhold til å kjøpe en enkelt frontskifter - og nå blir Cervelo'en som ny igjen også! Kjekt med en reservesykkel!

Da jeg bestilte settet  skal jeg innrømme at jeg egentlig ikke var sikker på om kranklageret (som heter BB-R60) ville passe på Cerveloen ("GXP" eller noe sånt, men som jeg har brukt shimano kranklagre på tidligere tror jeg). Var heller ikke sikker på om frontskifteren med "braze-on" feste ville passe på frontskifter-festet på sykkelen... Så ikveld da jeg endelig har fått summet meg til å gjøre en innsats var jeg litt spent på om disse komponentene ville passe..

De gode nyhetene er at det var overraskende enkelt og fort gjort å bytte ut det aller meste. Og de enda bedre nyhetene er at både det nye kranklageret og frontskifteren passet helt utmerket. Ikveld fikk jeg byttet ut alle de viktigste komponentene - og det tok ikke mer enn halvannen time eller noe - så da kan jeg bruke imorgen kveld på å sette på plass wire, strømper, og nytt styreteip igjen. Å føre disse wire'ene inni ramma tar sannsynligvis lengst tid av alt! Har gjort dette et par ganger før på denne sykkelen og det er like artig hver gang. Not.

Par bilder fra kveldens mekkeprosjekt.

Alt det gamle fortsatt på

Fått av kjedet og skifterne

bort med girhendelene, og bremsene

Skrudd av gamle kranken og kranklager

Yes! Nye 105 kranklageret passet perfekt! :)

Bremser på

Girskiftere (front/bak) samt girhendler skrudd på

Jeg får ikke brukt mitt gamle ROL bakhjul pga at det er ti-delt, men jeg har to elleve delte bakhjul fra før (Roval karbonhjul til Specialized'en, samt et Shimanu alu-treningshjul) som jeg kan bytte på mellom Specialized'en og denne. Enten det eller så får jeg kjøpe et bakhjul til - nå som sykkelen er som ny så er jo det verdt det!

Poster et bilde senere når den er helt ferdig og kommet seg utendørs! Kanskje til helgen om det er varmegrader! :)


2 kommentarer:

  1. Hvordan ble prisen da du kjøpte til England? Når jeg prøver leveranse dit kommer det engelsk moms og pris på 3800?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har rett tror jeg. Sjekket orderen min fra desember 2014 nå, og jeg betalte 2643kr for gruppesettet levert til adresse i London. Dette var fordi de hadde en "Shimano Sale" med enda større rabatt - lurer på om det var rundt 60% av veil pris. I tillegg så har valuta gått feil vei siden desember. Så det forklarer den relativt store prisforskjellen fra 2643 til nå ca 3530 (som jeg får nå ved å gjøre på samme måte med samme lev adresse og 11,8 i valutakurs). Da ble det kanskje litt misvisende i teksten over - skal justere. takker!

      Slett