torsdag 4. desember 2014

Piggdekk er nok lurt!... :-/

Jeg har ikke syklet siden lørdag, og kommer ikke til å sykle før om 4-5 dager heller... Æsj.

Det som skjedde var at min vintersykkel "jernhesten" hadde rustet helt i stykker, og antall deler som måtte byttes var så omfattende at den måtte pensjoneres. R.I.P. Og når Herr Redaktør fra bladet Landevei sendte meg melding på lørdag og lurte på om jeg ville slå følge i Nordmarka så hadde jeg bare sykler med sommerdekk klare. Tok da sjansen på å sykle på Specialized Diverge...


Diverge med Hawaii-luft i Nordmarka...

Etter at jeg kom hjem fra Hawaii har jeg faktisk ikke pumpet opp dekkene på Diverge'en en eneste gang - så jeg har syklet rundt med luft fra Hawaii i dekkene! (Glemte å ta ut luften når jeg pakket ned før hjemreisen.) Selv om de begynte å bli litt myke så synes jeg det var litt artig. Men... det er mulig at luft fra syden ikke trives i minusgrader - for i en nedoverbakke i ca 40kmt så nektet dekkene å adlyde mine ordre om å følge isen pent og pyntelig rundt svingen, og i en uventet manøver vrengte plutselig forhjulet rett ut til venstre noe som medførte at kroppen suste rett ned i bakken. Sykkelen klarte seg overraskende bra etter at den skled ut i grøfta og tok seg en liten hvil der. Kneet mitt og høyre arm klarte seg derimot ikke fullt så bra, og jeg skjønte raskt at det ville behøve noen sting i kneet da jeg kikket ned på det vertikale kuttet over kneskålen, sannsynligvis forårsaket av en skarp stein. Først lurte jeg faktisk på om jeg hadde brukket høyrearmen, men etter et par minutt kunne jeg heldigvis konstatere at den bare var kraftig forslått og skrubbet opp!

Takk til Alpers som hjalp med å dytte meg hjemover i Sørkedalen mens jeg holdt hånden over såret på kneet (buksen var flerret helt opp og kneet/såret var eksponert mot kulden). Og noen timer senere etter besøk hos legevakten var jeg sydd og bandasjert med beskjed om minst en uke uten sykling for å la såret på kneet gro. Alt i alt ikke veldig alvorlig - et overfladisk kutt som må få lov til å gro sammen igjen. Jeg begynner å bli god på bandasjer og sårstell. Har fått litt erfaringer de siste årene nå. Det er vel en del av syklingen! :)

I mellomtiden har jeg nå fått anskaffet meg en ny vintersykkel fra Velo City Lysaker! Beholder refleksene på, og satte på piddgekkene i går kveld. Så det blir nok ikke noen flere sykkelturer med sommerdekk på is fremover!

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: