søndag 28. desember 2014

Bar Mitts - aldri bli kald på hendene igjen!

Desember ble igrunn en skikkelig møkkamåned hva gjelder sykkeltrening, og mye av grunnen til det var pga velten jeg tidligere omtalte etterfulgt av sykdom - som tilsammen gjorde at jeg mistet et par uker... I tillegg så er desember igrunn den mest utfordrende måneden i løpet av året å holde treningen vedlike; Juleavslutninger, middager, mye jobb, og årets mørkeste måned. You name it. Det hjelper heller ikke at man stapper seg full av fet mat og alkohol. God jul med null hjul. Jaja nok om det - nå er det forbi, solen har snudd, og vi kan lage flotte nyttårsforsetter som kan sparke igang det nye året!! Hurra!!!

Jeg har heldigvis klart å få noen få sykkeløkter de siste ukene og i den forbindelse har jeg testet litt nytt vinterutstyr - bl.a. noe jeg fikk til jul (okei så var ikke julemåneden bare skit allikevel da). I går testet jeg for morro skyld å kle meg supergodt i -13 kuldegrader og opplevde å være alt for varm! Svett på både hender og føtter - så det er mulig å kle seg for mye selv i iskaldt vær. Bl.a. hadde jeg nye Hottronics varmesåler i Lake 303 vintersykkelsko med goretextrekk utpå!... Vaaarmt!!!

Av det utstyret jeg har prøvd i det siste er jeg mest fornøyd med mine Bar Mitts som jeg satte på i begynnelsen av måneden. De ser kanskje ikke så bra ut, men vintersykling dreier seg om overlevelse ikke om om stil. Det er heller ikke akkurat som noen ser deg ute i skauen på svarte natta. Apropos det så syklet jeg nesten på en Tiur for noen uker siden. Den må ha stått i et lite tre rett ved siden av veien for den lettet plutselig omtrent rett foran meg! På femten år på sykkel i marka er det bare andre gang jeg har sett en og litt pussig så var dette bare noen hundre meter fra der jeg så den første for nesten ti år siden! (Ikke langt fra Finnerud for de som er interessert i slikt.). Uansett: Bar Mitts er ikke pene, men de er fantastisk bra og verdt det. Jeg har testet de i alt fra +3 (med regnvær) til -15 og har ikke hatt noen problemer med å holde varmen. Kanskje det mest geniale er i +3 og regn som kanskje er det vanskeligste været å holde varmen på hendene. Her er hendene tørre og godt beskyttet fra vinden. Jeg har stort sett bare brukt tynne fleecevanter (sånne til 49 kr på xxl...), selv i ned mot -10C, og vært fin og varm.

Barmitts på nye jernhesten v2.0.
En fordel av å kunne ha tynne hansker på hendene, eller ingenting om deet er varmere enn null, er at det er mye lettere å ta ting fra baklomma etc. Veldig praktisk. Eneste ulempen med disse er at man mister litt balansen i styret (pga tyngden), så det er vanskelig å sykle uten å holde i styret - men ikke noe stort problem.

Jeg kjøpte mine på Bikeshop.no, men det finnes sikkert andre alternativer. Bl.a. ser jeg at XXL har en egen versjon (med et navn som ligner litt)... I tillegg finnes det mer avanserte versjoner som ikke "bare" er neopren, men også har fóring - disse må være vannvittig varme! Bl.a. finnes en fra 45North som heter Cobrafist. Merk at de jeg har testet er til flatt styre, men Bar Mitts har også en versjon til bukkestyret - så fullt mulig også for de som har cx (e.l.) som vintersykkel.

Et svært godt kjøp for de som ikke ønsker å ta sjansen på å fryse på hendene igjen! Jeg tar iallefall ikke mine av før til våren!

1 kommentar:

  1. Nice! Husker at Biltema også hadde en billigvariant, tiltenkt mc.

    SvarSlett