tirsdag 4. november 2014

Makrokonkurranse: Hva har NRK kutta i?

Jeg har ikke budsjett til å drive sånn fancy makrokonkurranse som hos Landevei.no - men linker en inn fra NRK Newton istedenfor! Hva har de kutta i her mon tro?... hmmmm. Svar sendes ved SMS med kodeord newton + svar til 1987 før 5 nov kl 12. Koster 1kr. Antar man kan vinne et eller annet!

Hva har NRK Newton kuttet i her?... Foto fra NRK

Ellers så er det hyggelig å se at alle som planlegger å gå på ski istedenfor å sykle i vinter kan skaffe seg Northug-designet skidress til svært billige 899,- kr på Coop! Koster jammen ikke mye å kjøpe seg skiklær! Ifølge kommunikasjonsdirektør Kristian Paus i Coop er dette en fin skidress til Birken og han sier i dagens Finansavisen "- Vi er ganske sikre på at mange vil gå Birken i denne dressen."

Petter Northug selv har vært svært delaktig i design av birkendressen og Paus forteller at "Petter har selvfølgelig vært aktivt med på å velge ut farger, og han synes den er veldig fin.".

Klar til Birken! Paus: "-Petter synes den er veldig fin". 

Jeg deler kanskje ikke helt Northug eller Coops ville begeistring over produktet, men jeg skal ikke gå Birken på ski så jeg trenger ikke kjøpe den heller!

Apropos Birken så trenger man ikke plugge Landeveisbirken inn i rittprogrammet sitt for 2015. Den er nemlig avviklet. Bakgrunnen for dette er ifølge daglig leder Jo Gunnar Ellevold:

"- Birkens opprinnelige konsept handler om fjell og terreng, med sekk som symbol på kongssønnen Haakon Haakonssønn som ble båre over fjellet i 1205. Kombinasjonen av dette og den manglende interessen for landeveissykling, er årsaken til valget om avvikling av dette prøveprosjektet"

Det er mulig at Ellevold surrer litt mellom forskjellen på terrengsykling og landeveissykling her - for i motsetning til den sterkt økende interessen for landeveissykling så er det mye som tyder på at interessen for terrengsykling er dalende ettersom Birkebeinerrittet for første gang siden oppstart ikke har blitt fulltegnet.

Men ettersom Ellevold mener at landveissykling har manglende interesse og terrengsykling fortsatt har sterk interesse så valgte han (selvfølgelig!) å øke deltagerprisen i Birkebeinerrittet ytterligere for 2015! Og det til tross for at svært mange, inkludert undertegnede, har påpekt at prisen for deltagelse allerede er alt for dyrt.  Prisen har blitt økt til NOK  1020kr (eks lisens). Her kunne nok Birken lært litt av varehandelens velprøvde prisingsmodeller. Det er en grunn til at Northugs Birkendress koster kr 899,- og ikke kr 901,-. Men kanskje enda mer irriterende at prisen på Birken har brutt 1000-kroners grensen er at når man skal melde seg på så blir man ikke opplyst om prisen noe sted i påmeldingsprosessen. Systemet er faktisk lagt opp til at man skal klikke på aksept av vilkårene uten å bli opplyst om den nye prisen. (Prisen er gjemt bort et helt annet sted på sidene).. Så langt som dette kom jeg selv i prosessen og av ren irritasjon gadd jeg ikke melde meg på. Antar at jeg ikke er den eneste.

Vet enda ikke prisen men skal bekrefte påmelding!?...

Det finnes heldigvis masse andre ritt man kan være med på i 2015 enn både landeveisbirken og vanlig-birken. Om man først skal bruke mer enn tusen kr på ett enkelt ritt så kan man starte med å vurdere Styrkeprøven som blir lansert i helt ny drakt i 2015. Veldig hyggelig å se at det blir litt fornyelse her - mye som tyder på at det blir bedre!

I tillegg til å planlegge 2015 så skal jeg fortsette å holde det gående utendørs - og så langt i høst har det gått ganske bra med unntak av litt småsykdom. Jeg har bl.a. fått låne en Specialized Diverge, en helt ny sykkel fra Specialized, som jeg tester litt og skal skrive litt om snart. I den forbindelse så er det skremmende å se hvor mange syklister som er ute med dårlig refleks og belysning. Jeg har bl.a. lagt merke til at en del som sykler med gule jakker og tror at de blir sett bedre i mørket av den grunn... Vel, man blir kanskje sett ørlitegrann bedre, men i mørket må man ha lys og refleks! Det spiller faktisk svært liten rolle om man har mørke eller fargerike klær - disse synes ikke uansett farge - det er lysene og refleksene som gjør at man blir oppdaget i mørket! Her et lite illustrasjonsbilde jeg fant på internett som tydeliggjør dette:


Det er ikke de gule jakkene som synes... det er refleks og lys!

Ok det var det jeg hadde av helt tilfeldig skriblerier...


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: