søndag 26. oktober 2014

Sesongen er ikke over enda!

Så langt i 2014 har det vært en innholdsrik sykkelsesong. Det startet med Cape Argus i Sør Afrika i mars, Stockholm700 i mai, sykkelferie i Itala/Slovenia i juli - og i tillegg en rekke sykkelritt over hele året med alt fra gode til middels resultater. Mulig jeg oppsummerer 2014 litt senere.

Men - sesongen er ikke helt ferdig enda. Jeg har et siste, sånn passe ambisiøst, prosjekt om noen uker - og det er igrunn ganske bra for da må jeg holde treningen i gang i det som er årets vanskeligste måneder. Det er et prosjekt som krever at jeg holder formen vedlike, og da må jeg ganske enkelt holde det gående litt til. Oktober, november og desember er av ulike årsaker de "dårligste" treningsmånedene - og kombinert med kanskje den minst sunne livsstilen så er det greit med et mål som gir ekstra treningsmotivasjon! Kommer mer tilbake til dette lille prosjektet senere.

Denne uken har vært ganske dårlig på sykkelfronten pga sykdom (mini og undertegnede) så i dag måtte jeg ut og kompensere for noen slappe dager. Ruta jeg syklet er såpass bra at jeg vil anbefale den til andre i Oslo & omegn som er på jakt etter harde bakker og mange høydemetre. Det er å sykle de tre store bakkene i nærheten av Steinsfjorden og Hønefoss som er Ringkollen, Damtjernet og Kleivstua. Når man må over Sollihøgda to ganger pga transport fra Oslo så blir det en del høydemetre! Ringkollen har jeg aldri syklet før, og det er en skikkelig monsterbakke - om man sykler fra Hønefoss og helt opp til toppen (inkl et lite grusparti før litt mer asfalt og snu på toppen rett før vannet Øyangen) er det faktisk over 500 høydemetre i en stigning! Og både Damtjernet og Kleivstua er harde bakker pga flere svært bratte partier. Var forøvrig også en helt sinnsyk vind i dag... satte KOM over Steinssletta på sykkelstien (!) med orkan i ryggen. Ellers var det faktisk Lars Petter Nordhaug som tipset meg om ruta da jeg syklet rundt Tyrifjorden (inkl Kleivstua) tidlig i år... han sa vel noe sånt som "ja, fin runde, men du bør jo ta med Ringkollen og Damtjernet!". Enig!!!

Her er ruta for de som ønsker en flott klatreøkt med mye høydemetre som kan sykles fra Oslo. Ettersom de er i Buskerud så blir dette "De Tre Bakkene Buskerud! #3BB":Det er kanskje for sent på året for de fleste å sykle i år så da får den kanskje vente til våren? Neoprenhansken er iallefall kastet!

Det er forøvrig flere steder på ruta med svært flott utsikt - og kanskje den fineste er fra toppen av bakken over Sundvollen Hotell (rett ved Kleivstua):

På vei ned fra Kleivstua

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: