torsdag 5. juni 2014

Sykkeltrening og spedbarn - en super kombinasjon!

Så du har blitt far (eller mor) og så for deg at nå var game over for sykkeltrening?

Feil!!

Basert må egne erfaringer den siste tiden så er det faktisk en rekke fordeler ved å få barn som vi syklister kan få god bruk for! Her følger mine foreløbige notater:

Bli i bedre form og raskere i bakkene ved bruk av sykkelvogn

Å sykle med 25kg ekstra bagasje opp en bratt bakke er sinnsykt bra trening! Dette er syklistenes svar på å trene drassende på et traktordekk.


Børge Ousland viser hvordan dette kan gjøres med to dekk (=tvillingvogn)

Om du er heldig så har du fått tvillinger slik at du kan sykle med en dobbelvogn! Bare tenk deg hvor raskt det kommer til å gå opp den samme bakken når barnet blir gammel nok til å gå selv og du kan hekte av vogna igjen! Dette er det nærmeste vi overivrige mosjonister kommer høydehus-trening... tilsvarende det å trene på tre tusen meters høyde må nå kroppen tilpasse seg en endret fysisk virkelighet med all denne ekstravekten. Hjertet og musklene blir sterkere, blodet strømmer raksere, og overflødige kilo forbrennes bort!

I motsetning til et traktordekk så smiler vekta tilbake til deg her!

(Et lite tips forresten: Det er ikke å anbefale å sykle over fartshumper i over 45kmt... det blir litt vel "luftig" for mini bak der. Og om du trenger å spytte så tenk litt over vinden... selv om babyer ofte har spytt i ansiktet tror jeg de foretrekker at det er deres eget.)


Bruk baby-olje på leggene

Med en baby så får man med på kjøpet en masse diverse oljer og kremer. Flere av disse er supre å smøre inn dine barberte legger med slik at de får et glinsende og skinnende utseende! Da kan konkurrentene dine se hver eneste muskeltrekning i bena dine når du rykker fra de over bakketoppen!

Den som jeg har beslaglagt fra vår babys olje- og kremarsenal er en massasjeolje med kokos-lukt! Her får man glans OG godlukt i ett! Naice!

Dessverre får jeg ikke formidlet den deilige kokoslukten via dette bildet. Kan anbefale å legge seg på hjulet mitt i ritt og nyte duften.


Benytt babyens talkum-pudder når du skifter slange

Et eldgammelt triks benyttet av bl.a. Gunn Rita Dahle m.fl. Når man skifter slange så blir slangen mye lettere å håndtere og få på plass med litt pudder! Prøv bare å spar litt til baby-rumpa også.

Slangen blir "smidig" med litt pudder


Hold hendene (og utstyret?) rene med våtservietter 

Når man skifter bleie på babyen brukes én slik pakke til ett bleieskift - sånn ca. Men om man klarer å ha noen til overs kan man rappe med seg en håndfull våtservietter og ta med på baklomma når man er på tur. Eller kjøp en egen pakke (eller fler) til å ha i sykkelboden. Disse er flotte til å rengjøre hendene og også tørke litt over sykkelramma - i den grad den har fått støv/skitt på seg.

Nytt tillegg til verktøykassa

Øk restitusjonen med diverse små høneblunder ila dagen.

(Dette tipset gjelder for deg som er i permisjon). Babyer sover kanskje et par ganger ila en dag. Skal man bli rask på sykkel er restitusjon like viktig som trening! Og på jobb er det kanskje vanskelig å argumentere for en times høneblund etter lunsj. Men det kan du nå! Sleng deg på sofaen straks baby'en har slukket lysene!

Da dette bildet skulle tas lå jeg og sov, så jeg har funnet et bilde av min far som demonstrerer hvordan dette kan gjennomføres (fra Bahamas i påsken):

Mini og farfar tar litt koordinert restitusjon


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: