fredag 13. juni 2014

Land Helmets: Design din egen hjelm!

De siste par månedene har jeg syklet med en hjelm fra norske Land Helmets, og har hatt denne på hodet i noen tusen km nå!

Land-hjelmen var med fra Stockholm til Oslo
Land Helmets er et norsk selskap som har spesialisert seg på nettbasert salg hvor man kan designe sin egen hjelm. Hjelmen settes sammen hos selskapet i Sandnes - og jeg fikk min bare et par dager et at jeg bestilte! I praksis vil designprosessen si at man kan velge fargekombinasjonene fritt fra et ganske bredt fargeutvalg og dermed få en hjelm tilpasset egne ønsker/behov hva gjelder fargeoppsett.

Anbefaler å gå inn på landhelmets.no og teste prosessen - her får man raskt et inntrykk av hvordan man gjør dette. Hjelmen koster kr 1499,- som jeg personlig synes er en svært konkurransedyktig pris sett i lys av den svært gode passformen, lette vekt, samt friheten til å velge fargene selv.

Fargevalg på diverse deler av hjelmen på landhelmets.no

Da jeg bestilte min så valgte jeg kanskje litt "kjedelige" farger, men tanken var å få en fargekombinasjon som passet med sykkelen! Og det gjør den jo! Valgte også stropp med norsk flagg for å sprite opp litt.

Nydleig match til Tarmac'en
I tillegg til fargedesign så tilbyr også Land et omfattende utvalg av tilbehør til hjelmen - se tilbehørssiden her. Her kan man bl.a. velge navnelogo! Dette er jo super-praktisk for alle lag som driver med rullekjøring. Kanskje tiden med å skrive navnet sitt med tusjpenn på hjelmen er over?... Man kan også bestille stropper, puter, mm løst - og dette er kjekt om man trenger å erstatte deler pga skade. Eller om man bare blir lei og vil ha litt nye farger! :-)

Å velge farger er naturligvis praktisk for sykkel-lag og sykkelklubber - og jeg ser at flere klubber allerede har begynt å benytte seg av Land Helmets for å kunne få en hjelm som "passer" til klubbens farger og drakter. F.eks. vet jeg av egen erfaring i Bærum og Omegn Sykkelklubb at det ikke er helt enkelt å skaffe en gul hjelm (Etto leverte en BoC hjelm som jeg selv kjøpte for et par år siden - men denne er kostbar, tung, og har dårlig passform), og da er det en ganske enkel sak å gå inn på Land Helmets og få satt opp en hjelm som passer fint til drakta.

Forøvrig sponser Land Helmets også vårt landslag i terrengsykling som har fått fine norske farger på hjelmene sine.

Selve hjelmen (som heter Thalamus) har en design som er veldig fin - og ca 1000 ganger penere enn de grusomme bøttehjelmene som enkelte tursyklister synes å tro er viktig å bruke. Jeg har et stort hode og bestilte dermed den største varianten (L) - og til forskjell fra en del andre hjelmer så sitter denne ganske tett og dermed ikke ser så voldsom svær ut!...  I bildet under har jeg tatt fram et par andre hjelmer jeg har liggende til sammenligning - og man ser ganske tydelig her hvor mye "mindre" Land hjelmen ser ut.

Specialized Prevail, Giro Prolight og Land Helmets
Ulempen med at den sitter litt tettere på hodet er at den muligens lufter litt mindre enn sammenlignbare hjelmer. En annen bruker påpekte til meg at han synes den kunne bli litt varm, men dette har jeg personlig ikke merket i det hele tatt. Her i Norge er det sjeldent et problem iallefall...

Av vekt så veide jeg min L-hjelm til 240g som er konkurransedyktig. Til sammenligning er de andre hjelmene jeg har nå på mellom 200 og 295g. Da jeg syklet Stockholm-Oslo var faktisk ett av de få stedene jeg ikke fikk vondt i var nakken, så det var iallefall uproblematisk å sykle 740km med 240g på hodet! ;-)

Land sin vekt midt på tre-et

Konklusjon - en super hjelm til fornuftig pris
Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med hjelmen. Den ser bra ut, veier lite, er behagelig å ha på hodet, og man har omfattende tilpasningsmuligheter - både hva gjelder fargekombinasjoner og tilbehør. Sett i lys av dette synes jeg at prisen er også svært konkurransedyktig - og faktisk rimeligere enn flere sammenlignbare hjelmer.

Det eneste jeg ikke får helt til skikkelig er å feste solbrillene i hjelmen! Når man har den på hodet så kan man få solbrillene til å sitte ganske greit i de to sidehullene, men da må man "støtte" brillearmene med hodet som kan gnage litt om man har de der lenge. Men funker en periode.

Kan iallefall trygt anbefale Land Helmets. Ikke bli en bøtte du også! ;-)

Mini synes også hjelmen er super:

Litt stor til mini fortsatt!


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ingenting galt å si om Prevail nei :-) Flott hjelm. Men den kommer riktignok bare i noen få farger - det er her Land Helmets har et fortrinn.

      Slett