torsdag 28. februar 2013

Bratte bakker: Gjøkbakken!

I Oslo finnes det noen brutalt bratte asfalt-bakker her-og-der. I år har jeg som ambisjon å sykle en del av disse bakkene og presentere de her! :-) Forslag til bakker i Oslo og omegn for racersykkel mottas med takk!

Den første av disse er "Gjøkbakken" i Holmenkollåsen. Veien heter faktisk Gjøkbakken, så den er lett å finne - her er den. Det er en rekke hus i denne veien - og jeg antar at samtlige som bor her har SUV m/ firehjulstrekk. Eller kanskje BV (Beltevogn) på vinteren..

Data (verifisert på Google Earth):
Lengde: 290meter
Høydeforskjell: 45meter
Snitt-stigning: 15,5%

Jeg har bare syklet denne bakken to ganger - en gang ifjor sommer da jeg ble tipset av sykkelkameraten min den dagen av vi burde stikke innom - da gikk det relativt ok med en tid på 59 sekund. Den andre gangen jeg syklet var i forgårs... og med litt is, tung vintersykkel med piggdekk, masse vinterklær og dårligere form - så var det såvidt jeg klarte å sykle opp!... Tiden ble da 2:26... Ganske ekstrem forskjell fra forrige gang!

Uansett - en morsom liten kneik av en bakke som gir en liten smakebit på hva som venter for de som ønsker å dra sydover i Europa og sykle bakker som Zoncolan eller Angliru. Anbefales! :-)

4 kommentarer:

 1. Brattbakken vet du vel om? Siste bakken i 10-på-timen arrangert av frikransen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men aldri syklet den - bra tips. Tipper Brattbakken er en av de drøyeste/bratteste i Oslo! Ellers har jeg notert et par andre i Bærum, men antar at det kanskje er noen andre i Nordstrand-området som er skikklig bratte?..

   Slett
  2. Vi har en del klassikerbakker i det som heter Sørensens Sløife. Jeg anbefaler denne runden på det varmeste. Spesielt brattbakken og Krokkleiva er tøffe.

   Den ligger selvsagt på Strava: http://app.strava.com/activities/20180330

   Slett
  3. Takk for innspill Rune. Har sett litt på Sørensens Sløyfe - det ser ut som en flott runde. Skal teste disse bakkene :)

   Slett