lørdag 1. april 2017

Pendlere i Bestumkilen!

I forrige uke tok jeg en del bilder av sykkelpendlere i Bestumkilen. Sånn typ paparazzi-syle. Det er jo ikke sikkert at alle liker å bli snikfotografert så her har jeg for ordens skyld sladdet ut ansiktene.

Generelt så gjør de fleste greie valg av sykkelutstyr og klær, men det er fortsatt mye upraktiske valg. Fortsatt er det mange som pendler på terrengsykkel - noe som har virkelig gått ut på dato. Det er egentlig ikke så komplisert - skal man ha en forholdsvis grei transport så gjelder det å minimere frikson ved å sykle på f.eks. en hybridsykkel eller cyclocross, og det gjelder å maksimere komfort og sikkerhet, som f.eks. å ha på skjermer, muffer, og gode lys. Og om man virkelig skal gjøre det enkelt for seg selv så er det bare å ta steget til elsykkel.

Her er et lite utvalg av bildene. Alltid artig å studere andre syklister litt nærmere! Det finnes alt mulig av syklister om dagen som vitner litt om den generelle økningen av bruk av sykkel som pendlerverktøy. Største minuset er at det fortsatt er ALT for få damer dessverre - men det kommer seg det også! :-)
Klassisk elsyklist. Sitter oppreist med ingen behov for klikkpedaler. Faktisk er det så avslappende å suse avgårde på denne at å snap'e litt eller oppdatere Instagram er ingen problem! 

Meget funksjonelt og praktisk oppsett med skivebremser, skjermer, og praktisk bekledning. Han tar heller ingen sjanser på punkteringer da han har med seg en ståpumpe knytet fast til sekken!

Klassisk O2-snapper og melkesyrejunkie. Garantert rullekjører da han har navnet klistret bak på hjelmen. Integrert aerodynamisk setepinne og høyprofilhjul gir nødvendige marginal gains for å rykke fra kollegaene på tour de finans.

Dette lukter det Birken-syklist av lang vei. Mangler bare sekken. Her er aeroposisjonen (inkl aero-hjelm) godt innarbeidet etter årevis med merkejag i Birken.

Ligge på hjul er helt vanlig blant pendlere også.

Eneste fixie-syklisten jeg oppdaget. Ganske gjennomført. Viktigere med lærsko enn hjelm.

Gode praktiske valg her. Dette er gjennomtenkt, og ganske likt oppsett jeg velger selv for pendling. (Refleksene i hjulene er kanskje å dra det litt langt da.)

Et par pussige valg her: Bøttehjelm og imsdalflaske. Men flott sykkel som lukter svidd.

Meget gode valg her igjen. Funksjonelt og raskt.

Enda en elsyklist. Blitt utrolig mange av de. Er ikke det klikkpedaler? Trenger man det på elsykkel?

Toppscore fra meg når det gjelder oppsett av sykkel her. Dette ser bra ut i tillegg til å være praktisk. Kanskje min pendlerfavoritt blant dagens bilder.

Alarm! Sjekk det rustne kjedet!!! Meget dårlig valg av pendlerverktøy også. Er litt 1990-tallet over å pendle på en tung terrengsykkel med knastedekk. Dette ville ikke gått raskt selv med Peter Sagan på setet.

Flott bruk av teip for å gjøre hjelmen mer aero! Rakk nesten ikke ta bilde av han her - gikk unna! Kudos!

Herlig elsyklist her. Kurv, muffer, bagasjebrett m bag og elektrisk drivkraft. Bestemor kan forflytte seg i stil!

Avslutter med et lite stemningsbilde.

4 kommentarer:

 1. Godt utvalg, Martin. Konverterer selv til CX i disse dager, men kudos til ALLE som sykler. Bruk fornuft og tid - det viktigste er å komme frem - hel :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada helt enig! :) Gøy å se mange ute. Såpass artig at jeg kan finne på å stå og snikfotografere!! ;-)

   Slett
 2. Ta en tur til Kongsveien en dag for å se om det er noen forskjell på Oslo vest og øst. Nå som du er i forskningsmodus mener jeg��

  SvarSlett
 3. Lo godt av han med ståpumpe knyttet til sekken. :-) Fine bilder.

  Mvh Arne Riiber.

  SvarSlett