tirsdag 28. februar 2017

Casualties of (winter) war.

Vintersykling tar virkelig knekken på utstyr! Og kanskje særlig når man inkluderer turer til/fra jobb to ganger om dagen!

I vinter så har jeg riktignok vært generelt godt fornøyd med sykkel og utstyr til tross for at mye har gått i stykker. Til mitt bruk, som primært er asfaltsykling, er Canyon cyclocrossen helt perfekt.

Det ser kanskje ikke så pent ut, men dette funker

Noe av utstyret som jeg mener selv er helt uunnværlig for behagelig og trygg vintersykling er: Gode skjermer, piggdekk (bruker selv 40mm), kraftige lys foran/bak, muffer (som Barmitts), vintersykkelsko og varmesåler. På klesfronten sverger jeg ikke til noe spesielt, men tilpasser antall lag avhengig av været. F.eks. på bena har jeg vintersykkelbukse, men om det er kaldt (-5 til -10) drar jeg en stillongs under, og om det er enda kaldere (under -10) tar jeg en vind/regntett overtrekksbukse over. Også litt avhengig av planlagt intensitet og/eller lengde på økten. Tilsvarende lag-prinsipp på overkroppen og hodet.

Men tilbake til utstyret som går i stykker.... I vinter har det vært det ene etter det andre som har blitt ødelagt. Jeg kunne sikkert vedlikeholdt oftere, men det meste av dette er godt langt innenfor det man skulle kunne forvente av normal bruk... og det meste er også blitt erstattet på garanti. Min konklusjon er at ikke mange produsenter planlegger at utstyret skal bli brukt to ganger om dagen i regn, slaps, salt, møkk/skitt, etc etc...

Her er noe av det som blitt ødelagt... dette kommer i tillegg til det jeg har byttet av normale slitedeler.. som inkluderer bl.a bremsepads, wire, dekk/slanger, kjede (to ganger) og kassett.

Casualty 1: Kranklager og styrelager


Her har styrelageret bokstavelig talt gått i oppløsing av rust. Måtte på verksted for å løsne. Kjøpte ny fra Canyon.

Casualty 2: 45Nrth Japanther sko

Etter tre måneders bruk (kjøpt i oktober for 2400kr...) har festet til snøret gått i stykker. tilsvarende på den andre skoen som er i ferd med å revne. ALT for svake. Skal klage på disse.

Casualty 3: Fulcrum V hjulsett

Her knakk navnet da jeg dro på opp rampen til Lysaker-lokket... får nytt sett på garanti fra Fulcrum.


Casualty 4: Crank Brothers eggbeaters

Etter ca tre måneders bruk datt disse fra hverandre. Begge to. Gadd ikke spør om nye på garanti - disse gidder jeg ikke sykle med igjen. Ever. R.I.P drittpedaler.

Casualty 5: DT-Swiss nav/boss

Det andre hjulsettet på cx'en... her trenger navet/bosset overhaling. Ganske løs nå som gjør at giring er helt upresis... Må på verksted for å få løs bosset som sitter helt støkk... :-/

Still going strong: Stages 105 genII wattmåler!

Tilslutt må nevnes et produkt som har tålt alt i vinter: Stages 105-armen (genII)!!! I motsetning til første generasjon som slapp inn vann og ble ødelagt har denne nye generasjonen tålt (så langt) alt av elendig vær! Denne fikk jeg på garantien til den gamle og er strålende fornøyd! Kudos til Stages der!

Her smørte jeg forøvrig et tynt lag silikon på pakningen under batterilokket for ekstra beskyttelse mot fuktighet. Mulig det hjalp.


Voff lurer på om Stages krankarmen overlever dette her...


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: