mandag 27. juni 2016

Angliru here we come!

Etter at motivasjonen min for både strukturert trening, konkurranser, og oppdateringer her på bloggen forsvant for et par måneder da jeg gikk i bakken i Telemark så begynner jeg å kjenne gleden komme gradvis tilbake igjen. Merker fortsatt at jeg er litt mer forsiktig i nedoverbakker og ser lite grunn til å ta noen sjanser... særlig på trening. Så jeg er vel fortsatt litt påvirket av fallet selv nå et par måneder senere.

På den positive siden så er formen ikke så verst. Har satt personlige rekorder på flere av treningsbakkene mine i stor-Oslo de siste ukene, inkl Olav Bulls vei og Kirkerudbakken m.fl., samt nye perser over hele wattkurven. Ligger faktisk ikke så verst ann på Klatrekongen Oslo heller - og det til tross for at jeg fikk spolert en soleklar ny PR opp Grefsenkollen på lørdag pga et arrangement på toppen slik at jeg ikke fikk syklet siste kneika... Drit i strukturert trening med andre ord... KOM-jag og fartslek funker det og!

Smil da tjukken
Må jo forsøke å bruke formen til noe konkurranse, og tenkte derfor å bli med på Master-NM til helgen. Har ikke de største forhåpningene - særlig siden det er masse nedoverbakker hvor jeg kommer til å ta det rolig, men spent på å bli med på ritt igjen. Avholdes på Nesodden slik at det bare er en liten fergetur fra Aker Brygge over til start!

Rett etter helgen blir det avreise med en gjeng likesinnede melkesyrejunkier til Spania hvor planen er å dunke inn ca tre tusen høydemeter om dagen i Austuria-regionen i en drøy uke. Vi skal sykle bratte fjell som Angliru og Lagos de Covadonga. Der blir mao. ekstreme stigningsprosentene, laktatverdier, og kaloriforbruk - og da trenger man lave gir på dagtid og carbs/søvn på kveldstid. Øl og pasta har carbs, og når det gjelder gir har jeg satt på kompaktkrank og 32-kassett på Allez'en. Også montert noen behagelige 28mm dekk, og for å ta'en helt ut har jeg satt på en Lezyne sadeltaske... Her prioriteres lave gir, komfort, og funksjonalitet fremfor vekt, aerodynamikk, og stil....


Skitnet den til også slik at den er 100% klar
Vedrørende stil så er heldigvis Créma med på turen. Han sykler på Colnago, drikker kun ferskbrygget espresso og har nok stil til å kaste litt glans på oss andre. Sadeltaskeaktivisten Alpers, og tidligere medlem av Team Créma-av-hjul, er også med, så om noen sykkelsnobber får hjerteflimmer av visjonen om en sadeltaske skylder jeg på ham. I gamle dager kjørte Créma helt på egenhånd Team Créma-av-hjul av hjul opp bakkene. Men nå tror jeg det er mer et spørsmål for de fleste å bare komme til toppene uten å pådra seg mer enn nødvendig av hjerteflimmer, dårlige knær og akillesbetennelse.

Det blir uansett en fantastisk tur, og en god anledning til å fyre opp defibrillatoren på bloggen!


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: