søndag 27. mars 2016

Legg Garmin data på dine videoer!

For noen år siden testet jeg å legge Garmin-data på Gorpo-videoer ved bruk at tredjepartsprogrammet Dashware (eksempel her). Men, nå er Garmin sin VIRB Edit programvare gratis (og har forsåvidt vært det en liten stund) så kan man bruke dette programmet til å gjøre det på en svært enkel måte istedenfor - helt gratis!

Programmet er i utgangspunktet ment til å lage videoer for de som eier et Garmin VIRB kamera, men den støtter også video fra andre kameraer slik at man fint kan bruke dette programmet til å editere og lage ferdige videoer fra f.eks. Gopro, Sony, eller andre. Programmet har sine issues, bl.a. er eksport funksjonen meget treg og mange rapporterer at de også får feilmeldinger her - så vi får håpe dette blir bedre etterhvert som det oppdateres. Men det store fordelen med programmet er at det er utrolig lett å legge inn data fra sin Garmin enhet oppå filmen! Den har en brukervennlig synkroniseringsfunksjon mellom Garmin-data og videoen, og når man har gjort det kan man velge mellom utallige ulike displayer for å sette på hva som helst av de dataene man har i fit-filen sin. F.eks. kan man legge på fart, høydeprofil, watt, temperatur etc. etc.

Jeg har testet dette nå i en liten time og det er såpass brukervennlig at jeg tror de fleste skal klare å få dette til uten å måtte kikke i noen manual (om det finnes..). Bare last ned programmet, importér videofilene og Garmin treningsfilen (jeg koblet Garmin Edge til pc'n med kabel) - og da kan man synkronisere og lage den ferdige filmen. Her lagde jeg en ørliten testfilm. Ikke spesielt spennende, men sykler ned en bakke mens man ser fart, puls, tid mm.Anbefales! Bare vær tålmodig når man skal eksportere filmen til en ferdig film... (Men mulig det har med at jeg testet på laptop med dårlig grafikkort.)