torsdag 9. april 2015

Gran Canaria påsken 2015 oppsummert!

Jeg sykler fra hotellet 06:50 og oppdager etter noen kilometer at det er alt for mørkt til å sykle. Jeg klarer faktisk ikke se veien en gang og ikke har jeg med lys heller... Så jeg setter meg på en bussholdeplass og spiser en sjokolade mens jeg venter på at solen skal titte fram. Kl 7:20 begynner det å bli lyst nok så jeg fortsetter oppover Mogan-dalen. Her er det morgentrafikk, men etter at jeg svinger av veien i retning Tauropass så er det ikke lenger noen biler (eller syklister) i det hele tatt. Det er bare jeg som er oppe så tidlig tydeligvis.

Soloppgang, serpentinsvinger, varmt vær, og fantastisk utsikt!... Når jeg kommer litt høyere stopper jeg og tar et par bilder:

Halvveis opp Tauropass.

Startet litt lengre borte enn jeg kan se akkurat her
Etter Tauropass sykler jeg igjennom naturreservatet Presa de las Ninas og oppover mot Ayacata. Fortsatt den eneste på veien - har ikke sett en bil på over en time.Etter Ayacata sykler jeg opp forbi Roque Nublo - en diger stein på toppen av et fjell (bilde) - og videre igjennom skogene i retning øyas høyeste topp.

En liten bakke til på slutten og jeg er på Pozo de las Nieves og kikker bort på steinen Pico de las Nieves som er Gran Canarias høyeste steinbit på ca 1950moh. Klokken er 10:25 og jeg har fortsatt ikke sett noen andre syklister.

Utsiktspunktet ved Pico de las Nieves
Jeg kjøper en Coca-Cola fra mannen som akkurat har åpnet boden sin og setter i vei nedover igjen. Herifra er det 46km nedoverbakke, og det går på rett over en time. Resten av øya har våknet og jeg passerer sikkert over femti syklister som er på vei opp Tauropass da jeg svinger meg nedover mot Mogan.

Økten ble på ca fire timer, 92km og et par tusen høydemeter (Strava-link her). Jeg er tilbake på hotellet 11:30 og de fleste er igrunn akkurat iferd med å legge seg ved bassenget etter å ha spist en større frokost i buffet'en. Det er vanskelig å synes at hotellets "Aqua-Zumba" kan defineres som noe annet enn et alibi for at deltagerne snart skal kunne spise et nytt stort måltid til lunsj. Men det er god underholdning for en sliten kropp! Og jeg har nå hele den beste delen av dagen sammen med kona og mini ved bassenget til lek og restitusjon!


Restitusjon resten av dagen
Gran Canaria er ganske enkelt et sykkelparadis som er som skapt for de som liker bakkesykling og varmt vær, Dette er andre gang vi har bodd i Puerto Mogan, og jeg trives godt her fordi man kan sykle direkte nord- og vestover hvor man er skjermet fra de mest turistifiserte områdene og dermed er det omtrent ikke noe trafikk. Været er også mye mer stabilt på GC enn mange andre alternative sykkeldestinasjoner (som Mallorca) og det er massevis av fly og hotell å velge mellom. Er man litt disiplinert også er det heller ingen problem å kombinere litt sykling sammen med familieferien! :-)


Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: