fredag 1. november 2013

"Gabba"

Gabba er en varm, tettsittende sykkeltrøye utviklet av Castelli i samarbeid med sykkellaget Garmin og Gabriel Rasch (som på det tidspunktet syklet for Garmin). Trøyen var opprinnelig designet i en kort-ermet versjon for å kunne brukes sammen med vannavstøtende lange ermer, men har senere også kommet i en lang-ermet utgave. Den har vært på noen år nå og det er sikkert mange som allerede kjenner denne trøyen svært godt! ;)

Kjekt med lufting!
Etter å ha testet den ganske grundig den siste måneden så føler jeg det er riktig å kalle dette en lang-ermet sykkeltrøye enn en sykkeljakke. Den er igrunn veldig lik i passform som en normal trøye - og med tre lommer bak. Grunnen til at trøyen har blitt så populær, og også det jeg liker godt med den, er at den fyller gap'et mellom sykkeljakkene og de normale sykkeltrøyene på en fin måte. Med passformen er den fortsatt aerodynamisk uten mye flagring, og det tykkere materiale samt de små finessene (hals, rumpeklaff, lufting) gjør at man holder varmen vesentlig bedre - også når det regner.

Det som skiller den fra en normal sykkeltrøye er:
  • Tykkere materiale. Veldig fleksibelt/stretchy, vannavstøtende (ikke vanntett), vindtett materiale. Ligner litt i tykkelse på det man har på typiske lange armer/ben. Jeg kjøpte størrelse L (187 høy /85kg) som sitter tight - fin størrelse for meg med fin lengde på både overkropp og ermer.
  • Sideglidelåser for lufting/varmeregulering
  • Høy hals. Her slipper man å ta med en buff.
  • Små hull nederst på baklommene. Slik at vann kan renne ut igjen!
  • Klaff på baksiden av jakken som dekker rumpa for å ta for regnsprut, som også har refleksstripe. Denne kan brettes opp under jakken når det er tørt og om man er forfengelig nok til å gidde.
Ifølge Castelli er jakken beregnet på mellom 10 og 18 celcius. Det tror jeg blir litt  individuelt - personlig har jeg funnet ut at over ca 12 celcius liker jeg å bruke "vanlige" sykkelklær og justerer heller med lange armer/ben og/eller undertrøye med vindtett front og/eller vest. Dette har kanskje sammenheng med at jeg får helt klaustrofobi av å ha på for varme og lite-pustende klær - særlig når jeg trener hardt.

Så langt har jeg syklet mellom 10-15 turer i alt mellom -2 til +16 grader med og uten regn og vind (inkludert åtte-timers terrengtur i Nordmarka med 5 graders snitt-temperatur). Det har gått helt fint med lang-ermet super i ull (m. vindtett front) under. Var litt kaldt rundt 0, men med et godt lag under vil jeg si at Gabba sitt ideal-område er mellom +2 og 15 grader - et godt stykke under det Castelli skriver. Men igjen så er dette helt avhengig av hva slags lag man har under og hvilken treningsintensitet man holder, så det er litt vanskelig å generalisere.

Konklusjon/inntrykk
Dette er den perfekte trøyen for sykling på høsten og våren i temperaturer mellom 2 og 15 grader og kan brukes i både pøsregn og tørre forhold. Jeg liker også særlig godt at den er tettsittende og har lommer bak. Med denne utformingen så er den også ideell til bruk i sykkelritt når temperaturen er lav: Man er aero og har normale lommer til stæsjet. Alt-i-alt et av de bedre sykkelklærproduktene jeg har kjøpt på en god stund og kan anbefale på det varmeste. For de som ikke har den allerede da! ;-)

Merk at siden Gabba ble lansert så har flere andre produsenter lagd lignende "kopier", så man kan få noe tilsvarende fra andre leverandører.

1 kommentar:

  1. Jeg bestilte denne jakken litt på impuls for noen dager siden. Har ikke fått den enda men det høres ut som jeg skal bli fornøyd. :)

    SvarSlett