lørdag 17. november 2012

Svaland i øspøs regnvær!

4-5 grader og regn. Øs-pøs regn. Det er slike dager man kikker ut av vinduet og en liten stemme inne i hodet sier "kanskje jeg bare blir inne i dag?".

5 grader og øspøs-regn
En kikk på yr.no bekreftet utsiktet fra vinduet... til-og-med en egen liten ekstra-varseltrekant grunnet mye nedbør!...

Sjelden har dørterskelen vært så høy.

OBS! Farlig regn!

Noen få plussgrader og regn er kanskje det mest utfordrende været å holde seg varm i. Problemet er ganske enkelt at når tøy blir helt gjennomvått så mister det varmeegenskapene. For eksempel så blir man kald på hendene med hummer-hansker på langtur i 2 grader når de blir gjennomvåte - og de samme hanskene kan holde fingrene varme i -10 grader når de er tørre! For å overleve  slikt vær kan man enten ha ett regntett lag utenpå eller så må man bare overkompensere med mye klær! I dag valgte jeg overkompensasjon!

Feks. på føttene hadde jeg vintersykkelsko med elektriske sålevarmere og gore-tex skoovertrekk uttpå! Det er omtrent som å sykle med foten i en brødrister - deilig og varmt!

Vintersko med elektriske sålevarmere...

...dekket med gore-tex skoovertrekk
Jeg har et prinsipp om at dårlig vær aldri skal sette en stopper for en planlagt trening - så til tross for de indre stemmene og et tiltagende dørterskelsyndrom, utstyrte jeg meg med et arsenal av varme klær og vintersykkelen (med piggdekk, som ikke akkurat var nødvendig i dag..) og satte avgårde mot Svaland.

Så skjedde det som har skjedd mange ganger før de siste årene - det viser seg at jeg faktisk koser meg på sykkelen til tross for været. Det er selvfølgelig mere behagelig å sykle i finere vær, men tilfredsstillelsen av å komme opp til toppen av bakken og følelsen man sitter igjen med når man er hjemme igjen er vesentlig bedre enn i finvær. Treningen blir en utfordring i seg selv og man blir belønnet med en skikkelig godfølelse når man er ferdig!

For de som kjenner løypene rundt Kristiansand så vil jeg sterkt anbefale turen via Erkleiv til Svaland. Det finnes knapt trafikk og det er noen fine kneiker på vei opp dit. Det finnes også noen ivrige syklister på Svaland (tror Johnny Svaland er en av arrangørene bak Å i Heiane) så da er det ekstra hyggelig å ha dette som målsetning for en sykkeltur! Har syklet via her flere ganger de siste par årene når jeg jeg er på besøk i Kristiansand.

Skulle gjerne hatt et bilde fra toppen for det var fantastisk flott med tåke og skumring... men mobiltelefonen hadde nok raskt kortsluttet om jeg hadde tatt den ut av zip-lock posen! ;-)


Så forøvrig ikke en eneste annen syklist på to og en halv time...

1 kommentar:

  1. Bra å se at prinsippene holder! Hilsen fra Sør-Afrika der det er 25-30 grader om dagen og deilig sommer........

    Eivind

    SvarSlett