torsdag 5. januar 2012

Høst&vinter cross-training

Jeg tipper at kroppen hater min stadig økende treningsnarkomani. Etter at jeg startet å cross-traine i høst har jeg vel hatt omtrent kontinuerlig vondt i en eller annen muskelgruppe - forårsaket av nye og uvante treningsformer!

Det meste av utesyklingen og uteløping logger jeg i Strava, men de siste månedene har jeg trent mye innendørs og noterer et par stikkord her som bidrag til treningsloggen:

Løping: En aktivitet jeg har bedrevet svært lite i senere år pga knesmerter, men med gradvis opptrening i høst har dette gått greit. 10kg redusert kroppsvekt hjelper også naturligvis. I romjulen løp jeg min første halvmarathon noen gang (med sliten kropp, regn & vind, og totalt dehydrert siste 5km!) som motiverer til kanskje å være med på et løp i 2012. Har også satt en foreløbig ny pers på 3000m på 10:55 - som også bør bli raskere under bedre forhold. Mye av treningen skjer om dagen på løpemølle på EVO.

Styrketrening: Skal forsøke å fokusere på de viktigste muskelgruppene før sykkelsesongen, men har kjørt styrketrening 2-3 ganger i uken (kombinert ofte med en løpe- eller roøkt) som også inkluderer overkropp (i tillegg til ben- og kjernemusklatur).

Innendørsroing: Dette har jeg skrevet noen innlegg om i høst - bl.a. min deltagelse i Concept 2 Open på Skullerud!

Langrenn: 1 økt så langt.... men det er den manglende snøens feil - kommende helg bør bli bra her! I langrennssporet har jeg forøvrig ganske dårlige resultater - og går Birken på ski ca 2 timer tregere enn på sykkelen. Nå har dette også sammenheng med at de 3 gangene jeg har gått Birken på ski har jeg vel stoppet i snitt 7-8 ganger i desperate forsøk på å smøre om skiene... det har i det hele tatt vært 3 grusomme opplevelser som jeg er usikker på om jeg ønsker å forsøke meg på igjen. Men å trene på langrenn i helgene i fint vintervær er utrolig flott og gøy!

Og i dag skal jeg for første gang på Karatetrening! (Egentlig barna, men jeg blir jo selvfølgelig med!)

I sum så har jeg gjort mye nytt som har vært morsomt og motiverende for treningen. Målet er å holde en høyere basisform over vinteren enn jeg har hatt i foregående år, og så langt har det gått bra.

3 kommentarer:

  1. Kjekt å se at andre også har sett verdien i å drive med forskjellige aktiviteter i løpet av vinteren. Selv kombinerer jeg sykling, innendørsroing og styrketrening. Hadde håpet på at du tok den helt ut etter en kjempe debut på Concept 2 Open og stiller på BIRC den 25 mars.

    SvarSlett
  2. Ja roing er en fin øvelse, og Concept 2 er definitivt et av de beste treningsapparatene som finnes når man skal trene innendørs. Nå er jeg nok litt for fokusert på sykkelen til at jeg kommer til å prioritere C2 veldig mye mere denne vinteren - vurderte å være med på NM i Sarpsborg nå førstkommende helg, men har måttet droppe pga andre forpliktelser. Kikket på BIRC og det hadde vært veldig artig å være med på et slikt arrangement - kanskje noe sånt til neste år om jeg holder roingen litt vedlike og har et bedre utgangspunkt til høsten - takk for tipset :) Fremover nå blir det mer og mere tid på sykkelsetet - bl.a. å utnytte vinter- og påskeferie til å få litt mere volum - men også holde styrketreningen samt litt øvrig aktiviteter igang (litt løping, ski, C2). Tenkte å være med på Stjernetråkken i April som første ritt (15/4) og satser på at sykkelformen er bra til da!

    SvarSlett
  3. Hiv deg med på Bislett 50k neste lørdag! Har forresten begynt med crossfit i tillegg til løping og sykling selv. Så er det bare å håpe at man ikke har spredd seg for tynt...

    SvarSlett