onsdag 14. desember 2011

Vintersykling

EDIT: Ser at UB gutta er på hugget og har lagt ut et par videoer til, slik at de har totalt 3 videoer & 1 fra ifjor. La de inn under.

Nå som vi har fått litt smak av vinteren her i Oslo så har jeg de siste ukene stadig økt vinterberedskapen på sykkelen og utstyret. Fikk testet full vinterbekledning (som var nesten for varmt) med over 5mil (som tok forøvrig mer enn 3timer...) i går kveld på relativt dårlig forhold - og dekkene satt bra. Det skumleste var å sykle ned fra Tryvann med harde isklumper i veien mellom hjulsporene og bilister som legger seg tett innpå bakhjulet... :-(

Poster et par video'er fra United Bakeries lenger nede som er fine ifht temaet vintersykling. Jeg har skrevet litt om bekledning tidligere - kort oppsummert så er stikkordene:

 • Bekledning: Vintersykkelbukse, buff i halsen, tykk sykkeljakke/skijakke, undertrøye med vindtett front, balaklava, tynn lue under hjelmen, hummerhansker (har med ekstra overtrekk på lomma), ullsokker
 • Vintersykkelsko med varmesåler og goretex overtrekk
 • Skjermer foran & bak
 • Camelbak (flasker blir utrolig grisete.. og innholdet fryser i skikkelig kulde)
 • Kraftig lys foran. Har 2 røde bak (en på camelbak'n / en på sykkelen)
 • Piggdekk. Har Nokian Extreme som er utrolig trege, men sitter bra.
Jeg skulle gjerne hatt en stiv gaffel i tillegg ettersom det nå kun går på grusveier og asfalt - dette for ganske enkelt å "spare" demperen, men også for å vektkompensere litt ifht tunge dekk og ekstravekt av alt annet..

Ellers, om noen skulle være i tvil, så er stil fullstendig uviktig når det gjelder vintersykling: Det er mørkt så det er jo ingen som ser deg uansett...  og dessuten såpass kaldt at det er stort sett ingen ute til å se deg heller! ;-)

1 kommentar:

 1. Stil bestemmes av innstilling og adferd, ikke utseende.

  Børsen

  SvarSlett