lørdag 5. november 2011

Planlegg utenlandsturen for 2012 nå!Det finnes ingenting bedre for en ivrig sykkelmosjonist å glede seg til enn en treningsferie i utlandet. Og nå som høsten er her så er det en fin tid å planlegge en slik motivasjonsbooster for 2012! Om man har etablert en interesse for landeveissykling og enda ikke vært på tur til noen av de kjente fjellene i Sør Europa så er dette et must. Det er ganske enkelt en fantastisk opplevelse å sykle kjente fjell fra Tour de France og Giro'n.


Ovaro til Zoncolan: Europas tøffeste stigning?... Ja!
Selv har jeg vært på fire turer med bærumsfirmaet Bergodal, og dette anbefaler jeg på det sterkeste. De har arrangert sykkelferier i Sør Europa for nordmenn i mange år og har et flott opplegg. Her får man sykkel og bagasje kjørt nedover (fra Fossum IL..) mens man selv tar fly. Man sykler typisk mellom 60 og 120km per dag - stort sett over kjente fjell - fra landsby til landsby sammen med ca 20 likesinnede.


Col de la Bonette. (c) Bergodal


De turene jeg har vært på er Alpene (Geneve-Nice), Pyreneene på langs (Barcelona til Biarritz), Dolomittene og "Zell am See" (Østerike til Venezia). Alle var flotte og anbefales, men det er greit å være obs på at det er noe ulik vanskelighetsgrad. F.eks. turen i fjor som inkluderte Gross Glockner og Zoncolan var et hakk tøffere enn de andre. Om man drar til Alpene eller Pyreneene får man sykle de aller mest berømte sykkelfjell så dette er gode alternativer for første tur. Bare husk å sett på lave gir på sykkelen før avreise - kompaktkrank er et must! :-)


Tre Cime di Lavaredo. Bratt kneik mot slutten..

5 kommentarer:

 1. Heisann. I år er jeg med en ganske stor gruppe fra BOC (& noen andre bekjente) på nesten 30 mann som skal på en 9 dagers tur med start/slutt i Nice. Hele ruta er her

  http://www.mapmyride.com/routes/compare/?&route_id=49591584&route_id=53775370&route_id=53777836

  tror det er ca 700km og 25k høydemeter over en rekke kjente- og delvis kjente topper :)

  SvarSlett
 2. Hei,

  Har du ruten dere brukte fra Zell am see til Venice tilgjengelig også? Hvordan er den turen?
  Jeg og søstera mi skal sykle fra Danmark til Roma og Sardinia via Østerike og Venezia i sommer, hadde virkelig satt pris på dette :)

  Mvh
  Stian Torland

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stian, Det høres ut som dere planlegger å dekke en del km! Høres bra ut.

   Jeg var på Zell am See til Venezia med www.bergodal.no og det var en flott tur. Beskrivelsen av ruta finner du på nettsidene til Bergodal her: http://www.bergodal.no/tyrol_grappa.shtml.

   I tillegg har jeg alle kartene fra turen på nett ettersom jeg har de på Strava - linker de opp her så kan du bare zoome inn på kartene for å se ruta:

   Dag 1: http://app.strava.com/activities/701891
   Dag 2: http://app.strava.com/activities/701889
   Dag 3: http://app.strava.com/activities/701888
   Dag 4: http://app.strava.com/activities/701886
   Dag 5: http://app.strava.com/activities/701884
   Dag 6: http://app.strava.com/activities/701883
   Dag 7: http://app.strava.com/activities/701876
   Dag 8: http://app.strava.com/activities/834495

   Lykke til med planleggingen og turen :-)

   mvh,
   martin

   Slett
  2. Dag 5 her inneholder forresten Monte Zoncolan som er sannsynligvis den hardeste stigningen man kan sykle på asfalt i Europa! Må oppleves for å forstå hvor bratt det er... Skrev om det i fjor her: http://nebukanezerblog.blogspot.com/2011/05/monte-zoncolan-giro-ditalia-mter-veggen.html

   Slett