mandag 7. november 2011

Elektriske sålevarmere!

Kjøpt og testet i helgen: Therm-IC sålevarmere:

Som jeg tidligere har skrevet (ganske mange ganger) er jeg en tilhenger av å ha det så komfy som mulig når jeg trener - og er bl.a en sterk supporter av skjermer (også på Birken..) og varme hansker! Om man har det ubehagelig på sykkelen pga gjørmesprut i ansiktet eller fordi man fryser så går dette tilslutt utenover motivasjonen. I fjor kom jeg igjennom vintersesongen uten elektriske sålevarmere - og brukte da vintersykkelsko med goretex-trekk utenpå inkl. engangsfotvarmere (slike små poser) på de aller kaldeste dagene. I år har jeg derimot tatt det enda et steg lengre og kjøpte på lørdag et sett med Therm-IC sålevarmere!

Fikk testet disse på en 6mils tur i marka på lørdag - og det var vel ganske langt fra nødvendig ettersom det var nesten 10 varmegrader... skal rapportere senere i vinter hvordan det er i skikkelig kulde. Jeg var definitivt ikke kald på lørdag!

Sålene - som kan klippes til (det grå feltet).
Det kostet ca 1800,- for både sålene og batteriene (Oslo Sportslager) - ifølge han som solgte de så hadde de hatt minst problemer med reklamasjoner på Therm-IC - og denne var også den rimeligste. Batteriene er det som koster, og de er primært lagd for å holde en full dag i slalåmbakken, så da tenkte jeg som så at de rimeligste bør holde til sykkelturer som maks varer i 3-4 timer. Vi får se.. Tipper jeg får brukt disse også på langrennski og i slalombakken ila vinteren i tillegg på sykkelen. Virker veldig lovende:All wired up and ready to roll.


4 kommentarer:

 1. Gikk det fint å putte disse sålene i sko som passet deg fra før, eller måtte du opp en størrelse for å bruke de?

  SvarSlett
 2. sålene kan man kjøpe i forskjellige størrelser. Tror det var 3 - 4 ulike. Jeg kjøpte str 43-45 (noe sånt) og de passet nesten rett inn i min sykkelsko på 44. De er noe overdrevet brede som du ser på bildet, men man tar bare å klipper til litt med en saks. No problem :-)

  SvarSlett
 3. Genialt med sålevarmere! Selv misliker jeg også sterkt å fryse, så alt som gjør trening mer komfortabelt er jeg helt med på. :) Men disse batteripakkene bak på helene var frykelig klumpete - er de ikke ubehagelige å sykle med?

  SvarSlett
 4. Nei det gikk helt fint. De merket jeg igrunn ikke i det hele tatt. De veier veldig lite. Litt kjekt med de to ekstra røde lysene på skoene også for økt synlighet ;-)

  Om man ikke vil ha batteriene på skoene så går faktisk ann å kjøpe en skjøteledning (bokstavlig talt) om man heller vil ha batteriene på et belte eller i lomma e.l. - men, da oppstår problemet at man må ha ledningen liggende langs hele benet som kanskje er ubehagelig!

  SvarSlett