lørdag 9. juli 2011

Trysilrittet 2011... tilbake til gjørma

Ettersom jeg er påmeldt to av høstens massemønstringer (Grenserittet og Birken) har jeg hatt et ord som har svirret bak i hodet mitt i sommer som en plagsom liten mygg: "Seeding". Jeg har faktisk vært i tvil om at jeg i det hele tatt skulle gidde å ta fram terrengsykkelen igjen i år etter de siste to årenes gjørmemareritt i Birken, men det er så sinnsykt mye oppmerksomhet rundt dette på høsten at jeg føler ganske enkelt at om en skal være litt "med" i hva som skjer i sykkelnorge så får til-og-med en landeveissyklist som undertegnede hive seg med her også!

Grenserittet meldte jeg meg egentlig på for delvis å få bedre seeding til Birken, men så vil jeg jo helst ha bedre seeding her også! (ond sirkel det der)... Trysilrittet hadde jeg faktisk aldri hørt om en gang før jeg satt på PCn på fredag kveld og lurte på hva jeg skulle finne på i helgen (etter to dager med magesjau forårsaket av en sykkeltur med vann/gjødselssprut i øynene på onsdagen...). Ettersom løypa skulle være "ganske lik Birken", etteranmelding var mulig, og det skulle være en samlet start så satte jeg meg i bilen kl 06:00 i dag morges i retning Trysil.

Gjørmesprut overalt
Nå tenkte jeg at siden dette var et nystartet lite ritt så ville det sikkert være litt dugnadspreg over arrangementet... Snakk om å ta feil! Dette var faktisk det proffeste arrangerte sykkelrittet jeg tror jeg har vært med på. Uten tvil en sekser på terningen. Her fungerte ALT helt optimalt: Supert start/mål område med masse liv, bra med parkering, godt administrert ritt kontor, veldig bra merket løype, masse drikkestasjoner, matservering etter målgang etc etc. Jeg ble veldig imponert - og dette vil jeg tro er et ritt som vil bli enda mere populært til neste år (var visst over dobbelt så mange i år som i fjor) når folk får høre om hvilket flott arrangement det er! :-) Heia Trysil sier nå jeg!

Startskuddet går. (c) Trysilrittet
Rittet i seg selv gikk ganske greit. Jeg syklet med tetgruppa (underkant av 20mann) frem til første terrengparti, som tok ca 1 time - og da forsvant de så fort at det var igrunn ganske komisk. Jeg ble også påminnet om hvorfor jeg ikke har så mye sans for terrengsykling: Gjørme, steiner, vått gress, sleipe røtter, vanndammer, og mere gjørme... Bland alt det der med en svært middelmådig teknikk i terrenget så blir det ganske kjiipt å sykle i skogen. Jeg tror iallefall at jeg klarte å forbedre seedingen min til Grenserittet med resultat 2:43 (vinneren på 2:27), men det tar vel noen dager å finne ut. Til tross for til tider mye gjørmesprut så var det en bra dag! :-)

Resultater er her.

Ingen kommentarer:

Bruker du ikke Facebook så skriv her: