mandag 14. mai 2012

En tempoamatørs notater!...

I forrige uke var jeg med på mitt første temporitt (Nes Mila). Det gikk ikke spesielt bra... Jeg klarte å snitte under 40km/t på 10km og havnet nesten nederst på resultatlisten. Et stort tankekors er at med den farten så hadde jeg sannsynligvis syklet fortere på min "vanlige" landeveissykkel. Uansett så ble det en lærerik, og igrunn ganske morsom opplevelse, selv om det ikke gikk så fort - og jeg har grublet MYE på hva som ikke fungerte og lest en rekke gode artikler på nett. Her kommer en oppsummering for de (som undertegnede) er litt nysgjerrig på å forsøke seg på temposykkel.

Sittestilling: En uvant posisjon har stor effekt på ytelse/watt

I utgangspunktet så har jeg en watt-output som burde tilsi at tempo er en ideell øvelse. Ifjor tok jeg laktak/vo2 test på toppidrettssenteret (en god stund før formen toppet seg) og kjørte bl.a. i 60sekund på 500w på slutten av o2 testen. Det er kanskje litt rart, med mine 87kg, at der hvor jeg er relativt-sett sterkest er å kjøre bakkedrag - men, dette er nok ganske enkelt et resultat av hvor glad jeg er i å trene på nettopp dette - og her klarer jeg å yte mine høyeste wattverdier i en sittestilling jeg er veldig vant til. På den andre siden, så trener jeg lite på å holde høyt tempo på flat mark med en godt framoverlent sittestilling, og temposykkelen fikk jeg testet kun på to korte turer før Nes Mila...

Når jeg forsøker å yte maksimalt (dvs ligge rundt terskel) på temposykkelen så merker jeg veldig lett (selv uten å kjøre med wattmåler) at jeg ikke klarer å tråkke med samme styrke som vanlig. På enkelte muskler merkes det godt at jeg kjenner "tretthet" veldig raskt - og kanskje særlig på bakre muskelgrupper (gluteus maximus a.k.a: baken). Under Nes Mila disponerte jeg kreftene bra og hadde litt ekstra til de siste 2-3km - så det dårlige resultatet var primært en funksjon av (ganske stor) reduksjon i terskelwatt som igjen er et resultat av en uvant sittestilling som ikke har blitt trent på.

Jeg fant en god diskusjon på nettopp dette cyclingforums.com. For eksempel er det en som skriver:

"... FTP on my road bike is 310. Current TT FTP, is 250 (I have had it up to 300), but I have changed my position in recent weeks. I am going to try and train in this position to see if it comes down. Is it about position, or is it about getting used to the position?"


Som flere kommenterer i diskusjonen så kan en uvant sittestilling påvirke terskelwatt ("FTP") med opptil 70w+, men om man har en godt justert sittestilling, og som man har et godt treningsgrunnlag på, bør det ikke variere med mere enn 10w+/- mellom sin vanlige landeveisposisjon til temposykkelen.

Det er igrunn veldig enkelt: Man blir god på det man trener på - og for å bli en god temposyklist, så må man trene mye på temposykkelen. Det er nok ikke tilfeldig at de 5-6 gangene jeg har observert Edvald Boasson-Hagen i Maridalen så har han vært på temposykkelen nesten hver gang. (Så han nå på lørdag for første gang på vanlig racer!)

Regjerende VM-mester Tony Martin. Antar at han har noen treningstimer i denne sittestillingen!...

Utstyr og aerodynamikk: Temposykling er summen av mange små detaljer

Selv om jeg stilte med min gamle temposykkel så er jeg ganske sikker på at hovedgrunnen til (det dårlige) resultatet var dårlig ytelse/watt-output. Når det er sagt så er temposykling en svært utstyrskrevende idrett om man ønsker å hevde seg - og bra utstyr er helt nødvendig om man ønsker å bevege seg fra ok-tider til gode tider.

Nå tok jeg ikke med kamera under Nes Mila - og det angrer jeg litt på - for makan til sykkelporno trodde jeg ikke jeg ville få se. I elite-klassen så regnet jeg med at alle hadde topp utstyr, som de hadde - men, at det skulle være såpass gjennomført også i VeteranCup klassene overasket meg litt. Det var den ene gromsykkelen etter den andre - med ryttere i komplett tempoutstyr. Rene Tour de France prolog stil på gutta.

I denne artikkelen som er en fin startguide til temposykling så påstås det at en god tempohjelm alene sparer 10-15w - og om man investerer i alt annet også (platehjul, tempodrakt, skoovertrekk, etc) så begynner det virkelig å bety litt. Man har kanskje ikke det største handicap uten en enkelt del, men summen av alt utstyret betyr ganske mye!

Hva man bør kjøpe først ("biggest bang for your buck") er godt omtalt i denne artikkelen. Bra utstyrstips her.

Konklusjon: Det krever mye tid og ressurser å komme skikkelig igang med temposykling!

Oppsummert så krever temposykling dedikert tempotrening, og det krever en del investeringer i utstyr. Dermed blir barrierene for å komme igang store om man ønsker å hevde seg med brukbare tider - og det synes på antall deltagere i temporitt vs øvrige landeveisritt. Om man er, som undertegnede, iutgangspunktet presset i tidsklemma fra før av så er det vanskelig å også få tid til et par økter i uka på temposykkel i tillegg til øvrige treninger.. Og om man skal kunne forsvare de 30tusen+ (the sky is the limit) man må opp i for skikkelig utstyr så bør man være relativt aktiv på både trening og rittfronten - om ikke blir det litt ioverkant dyr timespris...

En alternativ løsning som kanskje er "budget-versjonen", om man ikke har et udefinert overskudd av tid og penger, er å investere i tempobøyle på sin vanlige landeveissykkel sammen med tempohjelm/drakt og noen høyprofilshjul (som man jo får glede for ellers også). Da holder man sittestillingen relativt uendret samt reduserer investeringene noe.

For min egen del så tror jeg ikke det blir mye mere tempo på meg, iallefall i inneværende år. Men, det er en fascinerende gren som hadde vært veldig morro å forsøke litt mere ved en senere anledning!


27 kommentarer:

  1. Hva med kina temporamme? Jeg har også sett komplette 105 TT grupper på ebay til godt under 2000 kr. Da bør man kunne bygge seg en fin tempo sykkel til under 1000 kr.

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt poeng. Takk for den kommentaren. Siden temposykling er på flat mark så er jo vekt av ganske liten betydning og da spiller det lite rolle om man sykler med 105 eller Dura Ace. Om man er litt gjerrig så kan man nok komme litt ned i pris og kanskje komme i mål med utstyr iallefall.

      Største problemet mitt er forsatt at om man skal bli bedre på temposykkel så må man dedikere en del tid og trening til nettopp dette.

      mvh, martin

      Slett
    2. Overrasket over forskjellen selv. Har du wattmåler? Hvis ikke kan du få låne min pt om du vil dokumentere .

      Slett
    3. Nei, jeg har ikke - men, ser jo at det er på høy tid at jeg investerer i en om jeg skal fremstå som en nogenlunde seriøs sykkelmosjonist... :-/

      Glemte å nevne det i innlegget, men det er klart at wattmåler nok er et ekstremt nyttig verktøy om man skal være litt aktiv på temposykkel. Bl.a. for disponering av et ritt hvor det blåser mye er det åpenbart at å kjøre etter watt (istedenfor å bli stresset av lav fart pga vind, og kanskje kjøre for hardt i starten) gir en stor fordel ifht å disponere kreftene underveis.

      Takk for svært hyggelig tilbud om lån av wattmåler :-) Det kunne vært interessent å måle nøyaktig forskjell på wattoutput på vanlig landeveissykkelen vs temposykkelen, men tror jeg har gjort nok arbeid på dette for denne gang. Om jeg forsøker meg noe mere på temposykkelen dermiot er det kanskje interessent.

      Ellers ser jeg du er tilhenger av wattbasert trening (og traningpeaks / Joe Friel) selv. Kjøpte boken til Joe Friel i fjor og den er jo veldig bra, men har funnet ut at det blir nesten i overkant "vitenskaplig" for min del. Jeg bare sykler og har det gøy, så får formen komme som en bieffekt! :-)

      Slett
    4. Er du på utkikk etter et bedriftslån, personlig lån, boliglån, billån, studielån, gjeldskonsolideringslån, risikovillig kapital osv... eller du har blitt nektet lån av en bank eller en finansinstitusjon av en eller annen grunn. Du er på rett sted for dine låneløsninger! Jeg er en privat långiver, jeg gir lån til bedrifter og privatpersoner til lav rente og rimelig rente på 2%. Kontakt oss via e-post: harryandersonloanfirm@hotmail.com



      Lån søknadsskjema.



      Ditt fulle navn .........................



      land ...............................



      Stat ...................................



      Nødvendig lånebeløp ...................



      sex ...................................



      Lånets varighet ...................................



      Telefonnummer .......................



      Månedlig inntekt .......................



      Med vennlig hilsen,

      Harry Anderson

      Slett
  2. Når man ser på resultatene dine så vil jeg mer kalle det en effekt fremfor en bieffekt :). Wattmåler på tempo har nok noe for seg ja.

    Jeg har lært mye av å bruke wattmåler og føler seg selv jeg har hatt fremgang ved å bruke prinsippene rundt dette med wattbasert trening. Det sagt så er det helt klart at man sikkert blir like god ved å ikke bruk wattmåler, men det er jo moro å følge fremgangen. Spesielt på rulla er wattmåler fint å ha.

    Sees på Veteran NM?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi sees der :-) Lykke til med treningen!

      Slett
  3. Hei Martin

    Skulle legge igjen en kommentar, men så glemte jeg det bort. Bedre sent enn aldri?

    Trening: Jeg tror du har helt rett i at det er uhyre viktig å trene mye på temposykkel om du skal bli god på tempo. Du sitter litt annerledes og rumpa blir mye mer brukt enn på landeveissykkelen. Stillinga må trenes inn. Det kan også være uvant å være såpass framoverlent, og vanskelig å få inn nok luft.

    Utstyr: Er viktig. Nesten litt for viktig kanskje, men en må ikke nødvendigvis kjøpe det dyreste for å spare watt. Temposykkel hjelper selvfølgelig, det samme gjør aerodynamiske, tempodrakt, hjelm, skotrekk osv. Men den viktigste forskjellen mellom temposykkel og vanlig sykkel er at temposykkelen lar deg komme i en mer optimal aerodynamisk posisjon. Og da trenger en ikke nødvendigvis den dyreste temposykkelen. Tempobøyle på landeveissykkelen lar deg ikke nødvendigvis komme i skikkelig aeroposisjon, men det er selvfølgelig bedre enn ingen tempobøyle.

    Mitt råd er å finne en posisjon hvor en kan trå mye. En kan lese rundt omkring på nettet om hvordan en kan spare watt på aerodynamikk, men jeg tror mange tvinger seg for langt ned i fronten. Det er viktig å få med seg kraften. Så ikke tving deg for langt ned med styret, sitt heller litt høyere og smalere. Alle vil vel sitte som Bradley Wiggins eller David Millar, men veldig få har samme kropp. Tony Martin sitter jo mye høyere i front, og det går fort nok.

    Og utstyrshystreri til side, noe av det fine med tempo er at en kan sammenligne tider med seg selv, og forbedre seg. Det morsomste med trening er jo å forbedre seg, og en trenger ikke dyrt utstyr for det. Men litt tid trenger en.

    Var forresten en egen tempospesial i nyeste Tour Magazin, hvor det blant annet er testa forskjellige posisjoner. Den sier at du sparer 35w på å sette på tempobøyle på landeveissykkelen. Se video på http://www.tour-magazin.de/technik/test_center/raeder/zeitfahrraeder/video-sitzposition-aerodynamisch-optimieren/a17591.html

    Lykke til med treninga!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke bare "bedre sent enn aldri", men nå som du bærer NM-trøya så får kommentaren din stor ekstra kredibilitet! Så det var jo bare bra! ;-)

      Takk for gode innspill. Vurderer å "satse" litt mere på temposykling i 2013 - og skaffe en skikkelig sykkel til da. Som du sier så er det en kul gren ettersom man alltid har klokka som fasit på hvor bra man kjører! Godt tips med å ikke legge seg for langt ned også - skal ta det med når jeg går over sittestillingen.

      Forøvrig så jeg en kul film for et par dager siden om Graeme O'Bree som heter "The Flying Scotsman". Den sanne historien om skotten som ble VM-mester på bane i '93 og '95 på sin hjemmebygde sykkel (og satte 1-times rekord på bane). Hans svært uvanlige sittestilling var med overkroppen ganske høyt oppe med en smal krank, som han mente var gunstig ettersom han beholdt all styrken i tråkket. Fascinerende historie som også er interessent ifht diskusjon om sittestilling på sykkel. Anbefales :-)

      Lykke til med resten av en strålende sesong!

      Slett
  4. Hei, måtte lete litt for å finne denne artikkelen, men her her har de testet racer vs clipon bøyle vs ren temposykkel. Med og uten tempohjelm, høyprofilsdekk på de forskjellige syklene.

    http://www.bikeradar.com/gear/article/how-aero-is-aero-19273/

    SvarSlett
    Svar
    1. takk for den linken. det var en sinnsykt bra artikkel - skikkelig kul måte å teste forskjellene på. Ganske crazy hvor mye forskjell (75W / 25%) det er fra den "normale" sykkelen til full tempo setup!

      Slett
  5. Leste den artikkelen jeg og. Sliter vel med å få 40km/t ut av 230w med fullt utstyr her :). Bruker vel nærmere 290w tenker jeg. Nå er jeg 1:92 høy og sittestillingen er sikkert ikke aero optimalisert.
    Har kjørt tempo for første sesongen her og det går tåelig bra. Har i motsetning til deg ikke noe problem med å produsere akkurat samme watten på temposykkel som på racer. Er ganske myk, og tror det har endel å si.
    Hastighetsforskjellen jeg opplever fra Temposykkel med zipp 404, tempohjelm, drakt og skotrekk til gatesykkel med det samme utstyret er ca 1,5-2km/t, altså med samme hjul, drakt og skotrekk samt at jeg ligger med underarmene på racerstyret på raceren. Sitter jeg i bukken taper jeg en km/t til. Har to watt hjul og tar gjerne en tur eller to om du kommer til Lier. Jeg liker å teste ut ting sjøl. kjøre samme løypa samme dag med forskjellig utstyr, settinger osv osv. Bor i Lier :).

    SvarSlett
  6. Dette er å varsle om at Steven Penny for øyeblikket tilbyr lån til de trengende med lav rente på 2% og uten kredittsjekk tilbyr vi Personlig lån, gjeldskonsolidering, venturekapital, forretningslån, utlånslån, boliglån eller lån av en eller annen grunn hvis du er interessert kontakt via stevenpennycarse22@hotmail.com for mer info.send oss denne informasjonen under ok. Navn ...... Land .... Stat ..... Lånbeløp Nødvendig ..... Lånets lengde ... Telefonnummer ..

    SvarSlett
  7. Er du økonomisk presset? Har du behov for private eller forretningsmessige lån til ulike formål? Ønsker du lån til å utføre store prosjekter? Ønsker du finansiering for personlig bruk? Hvis ja, søk ikke mer. Vi tilbyr alle typer finansielle lånestøtte for virksomheter / boliglån, skolelån, investeringslån, transportlån, prosjektfinansiering og kredittlån til rentesats på 3% per år. Vennligst kontakt oss på: customercare@trustcrditfund.com for fullt låne
    saksbehandling hvis interessert.

    hilsen
    Josep Alfredo,
    Lånedirektør i Trust Credit Funds.

    SvarSlett
  8. Oppmerksomhet:
    Leter du etter et REAL FINANCIAL LOAN COMPANY for å gi deg lån mellom 5.000 Euro og 5.000.000 Euro (for et firma eller firma lån, personlige lån, boliglån, bil lån, gjeld konsolidering lån, risikovillig kapital, helsetjenester lån, etc.)
    Eller har du blitt nektet et lån fra en bank eller finansinstitusjon på grunn av en eller annen grunn?
    Søk nå og få ekte finansielt lån behandlet og godkjent innen 3 dager.
    METODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LOAN COMPANY, er vi en "internasjonalt akkrediterte lånegiver" som gir reelle økonomiske lån til enkeltpersoner og selskaper med lav rente på 2% med ditt gyldige identitetskort eller landets internasjonale pass for verifisering.
    Vårt lån Tilbakebetaling starter 1 (Ett) år etter at du har mottatt lånet ditt, og tilbakebetalingstiden varierer mellom 3 og 35 års varighet.

    FOR Umiddelbar respons og bearbeiding av ditt lån forespørsel innen 2 arbeidsdager,
    Kontakt oss direkte via denne e-posten: methodistcooperativeloan@gmail.com


    Kontakt oss med følgende informasjon:

    Fullt navn:____________________________
    Beløp som er nødvendig som lån: ________________
    Lånetid: _________________________
    Formål for lån: ______________________
    Fødselsdato:___________________________
    Kjønn: _______________________________
    Sivilstatus:__________________________
    Kontakt adresse:_______________________
    By / Postnummer: __________________________
    Land:_______________________________
    Okkupasjon:____________________________
    Mobiltelefon:__________________________

    Send forespørselen din om øyeblikkelig respons på: methodistcooperativeloan@gmail.com

    Takk skal du ha.
    Mrs KATHY HALL
    Regissør.
    METODIST LIMELIGHT SAMARBEIDENDE LÅNBOLAG
    E-post: methodistcooperativeloan@gmail.com

    SvarSlett
  9. Uzyskanie uzasadnionej pożyczki zawsze stanowiło ogromny problem dla klientów, którzy mają problemy finansowe i potrzebują do tego rozwiązania. Kwestia kredytu i zabezpieczenia jest czymś, czego klienci zawsze martwią się, gdy szukają pożyczki od legalnego kredytodawcy. Ale ... zrobiliśmy tę różnicę w branży pożyczkowej. Możemy udzielić pożyczki w przedziale od 5 000,00 USD do 500 000 000 USD za jedyne 3% odsetek. Prosimy natychmiast odpowiedzieć na tę wiadomość e-mail: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

    Nasze usługi obejmują:

    Konsolidacja długów

    Drugi kredyt hipoteczny

    Pożyczki biznesowe

    Pożyczki osobiste

    Pożyczki międzynarodowe

    Pożyczka dla każdego rodzaju

    Pożyczka rodzinna

    finansujemy małą firmę kredytową, pośredników, małe instytucje finansowe, bo mamy nieograniczony kapitał. Aby uzyskać więcej informacji na temat udzielania pożyczki, skontaktuj się z nami, prosimy o natychmiastową odpowiedź na tego e-maila: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

    Pan Bill Johnson

    SvarSlett
  10. Attention:
    Are you looking for a REAL FINANCIAL LOAN COMPANY  to give you loan between 5,000 Euro and 50,000,000 Euro (for a business or company loan, personal loan, home loans, car loan, debt consolidation loans, venture capital, healthcare loan, etc.)
    Or have you been denied a loan from a bank or financial institution because of one reason or the other?
    Apply now and get a real financial loan processed and approved within 3 days.
    LYDIA MOON CO-OPERATIVE LOAN COMPANY, we are an "Internationally Accredited Loan Lender" that give REAL FINANCIAL LOANS to individuals and companies in a low interest rate of 2% with your valid identity card or your country international passport for verification.
    Our loan Repayment starts 1 (One) year after you have received your loan, and repayment duration ranges from between 3 to 50 years duration.

    FOR IMMEDIATE RESPONSE AND PROCESSING OF YOUR LOAN REQUEST WITHIN 2 WORKING DAYS,
    Contact us directly through this email: lydiamooncooperativeloan@gmail.com


    Contact us with the following information:

    Full Name:____________________________
    Amount Needed as Loan:________________
    Loan Duration:_________________________
    Purpose for Loan:______________________
    Date of Birth:___________________________
    Gender:_______________________________
    Marital status:__________________________
    Contact Address:_______________________
    City/Zip code:__________________________
    Country:_______________________________
    Occupation:____________________________
    Mobile Phone:__________________________

    Send your request for immediate response to: lydiamooncooperativeloan@gmail.com

    Thank you.
    LYDIA MOON
    Director.
    LYDIA MOON CO-OPERATIVE LOAN COMPANY
    Email:lydiamooncooperativeloan@gmail.com

    SvarSlett
  11. Trenger du et presserende lån for å dekke dine økonomiske behov? Vi tilbyr lån fra 2 000 euro til 50 000 000,00 euro , vi er pålitelige, effektive, raske og dynamiske, uten kredittverdighetssjekker og vi tilbyr en 100 % garanti for utenlandske lån i overføringsperioden.


    Send oss en e-post på: accessloanfirm2030@gmail.com

    Whatsapp: +79258159150

    Hilsen
    Mr scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    SvarSlett
  12. Trenger du et hastelån for å fjerne gjelden din eller trenger du et egenkapitallån for å forbedre virksomheten din? Har du blitt avvist av banker og andre finansbyråer? Trenger du et lån konsolidering eller boliglån? Ikke søk mer siden vi er her for å gjøre alle dine økonomiske problemer til fortiden. Kontakt oss på e-post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    nettsted: www.oceanfinance.co.uk

    Dette er Ocean Finance Mortgages. Vi tilbyr lån til interesserte med en rimelig rente på 2 %. Rekkevidden varierer fra 2 000 Euro til maksimalt 100 000 000,00 Euro.

    SvarSlett

  13. behöver du ett lån? privatlån? Företagslån? Ett bolån? Jordbruks- och projektfinansiering? Vi erbjuder alla typer av lån till 2% ränta! Kontakta e-post: tinvestor53@gmail.com eller Whatsapp +1 (757) 576-8165

    SvarSlett
  14. Få et raskt og 100 % lån til bare 2 % lav rente. kontakt meg ved å bruke følgende data.

    stefanopessina0010@gmail.com


    WhatsApp: +48732104284

    SvarSlett
  15. Ønsker du å låne og vet ikke hvor du kan få et ekte lån?
    Vil du starte en bedrift, men du har ingen kapital?
    Trenger du å søke om lån av en eller annen grunn?
    Trenger du et julelån?

    Håpet ditt er endelig her da Elena Nino gir raske og pålitelige lån, tjenesten deres er 100% ekte og garanterer at du får lånet ditt når du søker, ta kontakt på e-post og godkjenn i dag på: elenanino0007@gmail.com

    Takk og Gud velsigne
    SELVTILLIT
    Ingrid

    SvarSlett
  16. Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

    Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

    Et lån fra et realistisk og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

    * Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
    * Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
    * Fleksibel rente på 3 %.
    * Høye godkjenningsrater
    * Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
    * Enkel online søknad.
    * Personlig veiledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte kostnader

    Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

    For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.

    SvarSlett
  17. Har du lett etter finansieringsmuligheter for ditt nye boligkjøp, bygging, eiendomslån, refinansiering, gjeldskonsolidering, personlige eller forretningsmessige formål? Velkommen til fremtiden! Finansiering gjort enkelt hos oss. Kontakt oss da vi tilbyr vår finansielle tjeneste til en lav og rimelig rente på 3 % for lang og kort låneperiode, med 100 % garantilån. Interessert søker bør kontakte oss for videre låneoppkjøpsprosedyrer via: joshuabenloancompany@aol.com

    SvarSlett
  18. Er du på utkikk etter et bedriftslån, personlig lån, boliglån, billån, studielån, gjeldskonsolideringslån, risikovillig kapital osv... eller du har blitt nektet lån av en bank eller en finansinstitusjon av en eller annen grunn. Du er på rett sted for dine låneløsninger! Jeg er en privat långiver, jeg gir lån til bedrifter og privatpersoner til lav rente og rimelig rente på 2%. Kontakt oss via e-post: harryandersonloanfirm@hotmail.com



    Lån søknadsskjema.



    Ditt fulle navn .........................



    land ...............................



    Stat ...................................



    Nødvendig lånebeløp ...................



    sex ...................................



    Lånets varighet ...................................



    Telefonnummer .......................



    Månedlig inntekt .......................



    Med vennlig hilsen,

    Harry Anderson

    SvarSlett
  19. Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

    Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

    Et lån fra et pålitelig og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

    * Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
    * Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
    * Fleksibel rente på 3 %.
    * Høye godkjenningsrater
    * Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
    * Enkel online søknad.
    * Personlig veiledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte kostnader

    Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

    For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.

    SvarSlett
  20. 🔺666༺𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐭𝐡𝐞 𝐥𝐢𝐠𝐡𝐭༻666🔺
    VITNESBYR HVORDAN JEG BLITE MED ILLUMINATI 666 TEMPLE
    MERK: ILLUMINATI-MEDLEMMER AVSNITER IKKE SIN IDENTITET PÅ SOSIALE MEDIER OGSÅ
    DET ER INGEN MENNESKEOFRE INBEVÆRER

    illuminati666worldtemple@gmail.com
    Først trodde jeg det var en svindel fordi det i disse dager er vanskelig å finne ekte mennesker på internett før jeg bestemte meg for å prøve,
    Og hele livet mitt endret seg på bare 6 dager

    FORDELER FOR NYE MEDLEMMER
    *. Et hus i hvilket som helst land du ønsker.
    *. En ny drømmebil.
    *. Summen av 6 millioner dollar for å starte et nytt liv 6.000.000 $
    Du må være minst 18 år før du kan kontakte våre samarbeidspartnere
    E-post: illuminati666worldtemple@gmail.com

    SvarSlett